in

Ukrajina neće imati nove vojnike, Rusi uništili sve centre za obuku

Oružane snage Ukrajine neće moći da obučavaju nove vojnike zbog ranjivosti centara za obuku na ruske udare, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue Works.

„Čak i ako uspeju da nateraju svakog muškarca i ženu između 16 i 70 godina da se priključe vojsci, gde će da ih obučavaju? Rusija je već pokazala da je bilo koji objekat za obuku u Ukrajini spremna meta na koju može da udari“, primetio je.

Prema rečima stručnjaka, sada regruti u Oružanim snagama Ukrajine prolaze samo površnu obuku dve do tri nedelje, nakon čega se odmah šalju na liniju fronta. Kao rezultat toga, mnogi od njih umiru u roku od jednog ili dva dana.

Ukrajinska vojska očajnički pokušava da regrutuje još muškaraca, ali se stanovništvo zemlje prepolovilo od početka sukoba. Osim toga, mnogi su otišli ​​u inostranstvo, zaključio je Džonson.

Sredinom decembra Vladimir Zelenski je rekao da mu se obratio Generalštab sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi.

Kasnije je general Valerij Zalužni izvestio da vojna komanda nije podnela zahtev za mobilizaciju 500 hiljada ljudi, u suštini optužujući šefa kijevskog režima da laže.

Od juna prošle godine, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

Međutim, nisu uspeli da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua , neprijateljska vojska je u kontraofanzivi već izgubila skoro 160 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova i preko 2,3 hiljade različitih oklopnih vozila.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /