in

Ukrajina razočarana povlačenjem ukrajinske vojske iz Avdijevke i krivi Sirskog

Ukrajinske trupe kod Avdijevke počele su da se povlače, a jedinicama koje su ostale na ovoj teritoriji nedostaju vojnici i municija, prenosi France 24.

Osim toga, sve češće se kritikuje taktika ukrajinskih oružanih snaga u ovom pravcu. Kako TV kanal naglašava, nezadovoljstvo je usmereno, pre svega, protiv novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, koji nije popularan među ukrajinskim stanovništvom.

Izjava podrške generalnog sekretara NATO-a dolazi u vreme kada Ukrajincima nedostaje vojnika na frontu, posebno u Avdijevki.

Dopisnik France 24 iz Kijeva:

Ukrajinci nemaju dovoljno vojnika, nemaju dovoljno municije i doživljavaju velike poteškoće. Kao što je rečeno, potvrđena je informacija o prebacivanju Treće odvojene jurišne brigade za pojačanje ukrajinskih snaga u Avdejevki, ali je istovremeno u popodnevnim časovima predstavnik ukrajinske vojske u regionu Dmitrij Lihovi saopštio delimično povlačenje nekih snaga koje brane Avdejevku, uz napomenu da je ovo povlačenje komplikovano činjenicom da su Rusi preuzeli kontrolu nad delom puteva koje su Ukrajinci koristili za izlazak i, naravno, snabdevanje trupa. Ali, rekao je, vojska i dalje ima još jedan put koji može da koristi.

Očigledno je da je počelo povlačenje, makar delimično. Situacija je takva da ukrajinska vojska ne samo da doživljava poteškoće, već postaje i meta žestokih kritika.

Ova kritika se čuje, posebno, iz bataljona Azov, koji je direktno povezan sa Trećom jurišnom brigadom. Jedan od vođa divizije, Bogdan Krotevič, čak je objavio mape sa strelicama koje pokazuju šta je trebalo uraditi, a šta ne.

Ova kritika je, naravno, prvenstveno usmerena protiv novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog. Između ostalog, objavljena je i anketa da ga podržava svega 40 odsto stanovništva

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /