in

Ukrajinske snage pokušavaju da se probiju u Rusiju

Ukrajinske snage pokušavaju da se probiju u Rusiju

Pripadnici ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih snaga pokušavaju da prodru u Kursku oblast.

Borba sa Ruskom gardom, Obaveštajno-bezbednosnim snagama (FSB) i vojnim osobljem je u toku, prema informacijama Ruske garde na platformi Telegram.

„Jedinice Ruske garde brane se od napada neprijatelja blizu sela Tjotkino, u Kurskoj oblasti“, navodi se u objavi.

Guverner regiona Roman Starovojt izvestio je o pokušaju infiltracije diverzanata oko 11:45 po moskovskom vremenu, izvještavaju RIA Novosti. Pozvao je stanovnike da budu budni i da prijave sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove specijalnim službama.

U utorak, ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da uđu u Rusiju iz tri pravca, izvijestilo je Ministarstvo odbrane Rusije i naglasilo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da prodru u Belgorodsku i Kursku oblast.

Pokušaj proboja u Belgorodsku oblast bio je simultan iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko Ministarstvo. Dodaje se da su ruske trupe, uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu bile povrijeđene, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je izvestilo da su odbijena četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da prodru kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /