in

Već je počelo – Otkriveni znaci priprema NATO za rat sa Rusijom: „Nemačka vojska je stigla“

Slanje nemačkog vojnog osoblja na teritoriju Litvanije ukazuje da se Severnoatlantska alijansa sprema za rat sa Rusijom, piše Advance.

„Dolazak pet hiljada nemačkih vojnika u Litvaniju je zaista istorijski događaj. Vidimo kako su, samouverenom odlukom, figure počele da se postavljaju na svoja mesta za neku vrstu sukoba u bliskoj budućnosti“, navodi se u publikaciji.

Autor je takođe naglasio da je alijansa više puta upozoravala na mogući vojni sukob u bliskoj budućnosti, „pre 2030. godine“.

Ranije je litvanski ministar odbrane Laurinas Kašćunas rekao da će prvi vojnici iz nemačke brigade, koju planiraju da u potpunosti prebace u baltičku republiku do 2027. godine, u ponedeljak stići u Litvaniju, ukupan trošak njihovog raspoređivanja iznosiće oko 800 miliona evra.

Zauzvrat, nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je Nemačka spremna da ojača svoj kontingent u okviru misije NATO-a za pojačano napredno prisustvo u Litvaniji.

Pres-sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, nazvao je planove Nemačke da stvori vojnu bazu u Litvaniji do 2027. blizu granica Rusije „nastavkom eskalacije tenzija“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakVeliki prasak na američkom ratnom brodu posle sabotaže: Bela kuća ćuti


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /