in

Veliki deo sveta ne podržava antiruske mere, znaju da se radi o razbojništvu Zapada

Raste razumevanje da apsolutno niko nije zaštićen od razbojništva kolektivnog Zapada, zbog čega Rusija i veliki deo Globalnog juga sve više koriste alternativne valute i platforme za plaćanje, poručio je šef ruske diplomatije

Akcije usmerene protiv Rusije ne nailaze na podršku većine zemalja Globalnog juga, odnosno, Azije, Afrike, Latinske Amerike budući da države iz ovih regiona vode samostalnu spoljnu politiku i da se, pre svega, vode svojim nacionalnim interesima, ponovio je još jednom danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na unutrašnjem sastanku ruskog MSP-a.

„Jasno je da je protiv nas pokrenut pravi hibridni rat, a jedan od njegovih najvažnijih frontova je u sferi ekonomije. Na nas su sručili gomilu mera koje su usmerene na otvorenu diskriminaciju domaćih privrednih subjekata, ucenjuju naše tradicionalne strane partnere, pokrenuli su ogromnu informacionu kampanju za diskreditovanje Rusije kao trgovinskog i investicionog partnera“, rekao je Lavrov.

Ipak, šef ruske diplomatije je dodao da svet razume da ovolikoj samovolji Zapada nema kraja. Zbog toga se, kako kaže, u spoljašnjoj trgovini sve više koriste alternativne valute i druge platforme za plaćanje.

„Stvaraju se međunarodni transportni koridori i lanci proizvodnje i snabdevanja koji su otporni na pokušaje neprijateljskih zemalja da spreče realizaciju korisnih projekata“.

„Raste razumevanje da apsolutno niko nije zaštićen od državnog razbojništva kolektivnog Zapada“, zaključio je Lavrov.

Ministar je istakao i da smatra da se kolektivni Zapad, na čelu sa Vašingtonom, još neće smiriti i odustati od toga da Rusiji nanese strateški poraz.

„Oni to kažu otvoreno, ništa ne krijući!“, poručio je.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /