in

Veliki uspeh Bajdena – Južna Karolina je osvojena

Predsednik SAD Džozef Bajden lako je pobedio na izborima za predsedničku nominaciju demokrata u Južnoj Karolini, pobedivši ostale demokratske kandidate.

Amerikanci su ponovo rekli svoje! Predsednik Bajden je odneo sigurnu pobedu na izborima za demokratsku nominaciju u Južnoj Karolini, nadmašivši sve svoje protivnike.

Zvučnom pobedom osvojio je svih 55 delegata države, čime je još više učvrstio svoju kandidaturu za predsedničke izbore 2024.

„Južna Karolina je 2020. pokazala da analitičari ne znaju sve“, poručio je Bajden u svom govoru. „Oni su nam ulili novu energiju i pokrenuli našu kampanju ka pobedi. A danas su ponovo progovorili, šaljući jasnu poruku – spremni smo da ponovo porazimo Donalda Trampa!“

Nije nikakva tajna da je Bajdenova kampanja uložila velike napore u mobilizaciju crnih birača u Južnoj Karolini.

Ovaj segment čini ključni deo demokratskog glasačkog tela, a Južna Karolina ima preko 26% crnog stanovništva. Analitika izbora 2020. pokazuje da su crni birači činili 11% svih glasača i da je čak 90% njih podržalo Bajdena. Ovo su ubedljivi pokazatelji važnosti koju je Bajden pridavao Južnoj Karolini i njenoj crnoj zajednici.

Iako je Južna Karolina tradicionalno republikanska država, demokrati su uspeli da okrenu situaciju u svoju korist zahvaljujući mobilizaciji crnih birača. Ova pobeda daje Bajdenu značajan polet u trci na predizborima, dok se priprema za novembarski revanš sa bivšim predsednikom Trampom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /