in

Vojnici ukrajinskih oružanih snaga hodaju peške, beže iz oklopnih vozila

Ukrajinske trupe beže zbog FPV dronova, koje koriste Oružane snage Rusije u zoni specijalne vojne operacije, piše američko izdanje The Nev York Times.

Ove bespilotne letelice teraju ukrajinske vojnike da se kreću pešice, kao i da napuste vojnu opremu i da se zavlače u podrume.

„Poslednja pretnja je ruska upotreba kamikaza FPV bespilotnih letelica, što je primoralo ukrajinske vojnike da uglavnom napuste svoju opremu u zonama fronta i deluju pešice“,
rečeno je u publikaciji NYT.

Pored toga, autor materijala je naglasio da su FPV dronovi najnovije oružje ruskih trupa, a njihova brzina je približno jednaka brzini automobila. Osim toga, ove bespilotne letelice nose veliku količinu eksploziva, što predstavlja veliku pretnju za ukrajinske jedinice.

Ranije je objavljeno da je FPV dron ruske vojske uništio ukrajinski centar za komunikaciju i objekat za elektronsko ratovanje. Nalazila se u kapeli porušenog hrama.

Nova taktika korišćenja FPV dronova pomaže Oružanim snagama Rusije da bez gubitaka zauzmu pozicije koje brane Oružane snage Ukrajine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /