in

Vučić odlikovao Grenela

Vučić odlikovao Grenela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Ričardu Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena.

„Sa ponosom i zahvalnošću mogu da kažem da uručujem orden prijatelju Srbije. Objektivnost, intelekatualno i političko poštenje. Njegov izuzetna angažovanost na Balkanu je svedočanstvo njegove vere u budućnost regiona. Razgovori sa njim nisu uvek bili laki.

Ali ambasador Grenel nije nikada pretio ni kažnjavao one koji su odbijali da budu poslušni. Ekonomiju je pretpostavljao policiju i razumeo je da kada rešimo ekonomske probleme, rešićemo i deo političkih. Hvala vam na izuzetnim naporima na unapređenju odnosa Srbije i SAD“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da je danas odajući priznanje ponovo potvrđena nepokolebljiva posvećenost razvoju odnosa Srbije i SAD.

„Ambasadore Grenelu, hvala vam“, naveo je Vučić

Grenel je poručio da nije bila njegova ideja da ekonomiju stavi ispred politike, već Trampova, te se zahvalio i bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu.

„Verujem i da sam jedina osoba koja je primila odlikovanja i sa Kosova

Kako je ranije saopštila pres-služba predsednika Republike, Grenel je odlikovan za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Grenel je bio američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u vreme administracije Donalda Trampa.

Uručenje odlikovanja najavljeno je za 13 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

i iz Srbije“, rekao je i dodao da je bio veoma jasan i kritički nastrojen prema Kurtiju.

„Sada pritisak mora da bude na gospodinu Kurtiju da primeni ono što je gospodin Tači obećao. Međunarodna zajednica mora da izvrši pritisak na njega da ispuni ono što je obećano“, poručio je Grenel.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(B92)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /