in

Vučić raspisao parlamentarne izbore

Vučić raspisao parlamentarne izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je vanredne parlamentarne izbore za nedelju, 17. decembar.

Predsednik je potpisao odluku o izborima i obratio se građanima u Predsedništvu.

Od trenutka raspisivanja, prema zakonu, kreću da teku svi izborni rokovi.

Kampanja će trajati do 14. decembra u ponoć kada će početi izborna ćutnja. Svi birači, punoletni građani Republike Srbije, moći će da na svojim biračkim mestima glasaju u nedelju 17. decembra od 7 do 20 časova.

Prethodni parlamentarni izbori održani su u Srbiji 3. aprila prošle godine. Na tim izborima ubedljivo je pobedila lista čiji je nosilac bio Aleksandar Vučić.

„Donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, ovaj ukaz stupa na snagu po danu objavljivanja Službenog glasnika Republike Srbije,“ rekao je Vučić.

On je objavio da donosi odluku da raspisuje izbore za narodne poslanike, kao i da sve izborne radnje počinju onog trenutka kad ukaz stupi na snagu.
„Građani Srbije želim vam srećne izbore,“ rekao je Vučić nakon potpisivanja ukaza i dodao da je bitno da Srbija ostane ujedinjena u ovim teškim vremenima.

Poželeo je svim učesnicima u predstojećoj kampanji dobar rezultat, kao i da svoju kampanju treba da vode na demokratski način.

Podsetimo, predsednik Narodne Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je danas izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Novosti.rs)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /