in

“Za malo nas je promašila raketa…”

“Za malo nas je promašila raketa…”

Drugi avion sa evakuisanim srpskim državljanima iz Izraela sleteo je na tokom noći na aerodrom „Nikola Tesla“.

Ukupno 132 putnika ukrcala su se na avion nakon dvodnevne agonije na aerodromu „Ben Gurion“ u Tel Avivu.

Podsetimo, avion Er Srbije je u nedelju uveče iz Beograda stigao u Tel Aviv, odakle je potom evakuisao naše državljane. Ka našoj prestonici poleteo je oko 23 sata po srednjeevropskom vremenu, a nedugo zatim Hamas je raketirao aerodrom „Ben Gurion“.

Na taj način spasen je veliki broj Srba, koji su preživeli teške trenutke na aerodromu u Tel Avivu, gde su boravili kada su u subotu otkazani svi letovi.

Protojerej Dejan Krstić, vršilac dužnosti rektora Bogoslovije u Nišu, na aerodromu je rekao da je „na ovom letu grupa naših učenika koji su u okviru jedne veće grupe pohodili sveti grad Jerusalim i neke druge svetinje u sklopu maturantske ekskurzije“.

„Hvala najpre Bogu, potom njegovoj svetosti patrijarhu i gospodinu ambasadoru u Izraelu za sve što su učinili da se dvodnevna agonija završi“, prenosi Kurir njegove reči.

Marija Jovanović iz Niša kaže da su bili na pokloničkom putovanju.

„Bilo je strašno. Produžili smo putovanje za jedan dan, čekajući ovaj let. U subotu je bio planiran, ali je bio zatvoren aerodrom“, kaže ona a prenosi Kurir.

Jedan od putnika, Nikola, kaže da je po dolasku u Beograd čuo za raketni napad Hamasa na aerodrom „Ben Gurion“.

„Bilo je zeznuto malo poslednjih dana. Danas je bilo ok, sad su nam rekli da nas je za malo promašlila raketa. Na aerodromu je gužva, ostalo je u redu“, kaže on.

Luka Radović, sportista koji je doputovao iz Tel Aviva, mislio je da će agonija potrajati.

„Situacija u Tel Avivu nije naivna, malo se smiruje. Mislim da će ovo da se oduži na više dana. Dosta je ljudi je poginulo, dosta je talaca, čak i žena i dece, to je problem Izraelu“.

Miloš Krstić, putnik iz Aleksinca, kaže da su videli jezive scene.“Bili smo u Jerusalimu. Bilo je jezivo poluprazno. Videli smo hapšenja muslimanskih ekstremista. Pre toga smo bili u Vitlejemu, tamo je bilo mirno. Generalno, dobro smo prošli“.

 

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(B92)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /