in

Zamisli da si Hitler, bliži ti se Crvena armija, a saveznici se razbežali

Sukob u Ukrajini će se završiti predajom kijevskog režima, istakao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD

Zapad neće ići na krajnje mere da spase Ukrajinu, napisao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter na društvenoj mreži Iks, komentarišući izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog upućenu Vladimiru Putinu.

„Kolektivni zapad neće počiniti samoubistvo zarad vašeg korumpiranog banderovskog režima“, odgovorio je Riter u komentaru.
Prema njegovim rečima, sukob u Ukrajini će se završiti predajom kijevskog režima.

„Zamislite sebe kao modernog Hitlera. Kraj je aprila 1945, bliži se Crvena armija. Pregovarate –  Moskva vas više ne sluša. Imali ste šansu u aprilu 2022. godine i odbili ste je. Sada su se vaši američki i evropski saveznici razbežali“, objasnio je slikovito Riter.

Zapadni mediji su sve češće izveštavaju da su SAD i EU umorne od ukrajinske krize i da podrška režimu u Kijevu slabi. Američki i evropski zvaničnici već polako nagovaraju ukrajinske vlasti da razmisle o mirovnim pregovorima sa Rusijom i o onome čega bi mogli da se odreknu zarad postizanja sporazuma.

Kako je ranije priznao šef parlamentarne frakcije predsednika Vladimira Zelenskog – i glavni pregovarač na pregovorima u Istanbulu – David Arahamia, Rusija je bila spremna da zaustavi borbe da je Ukrajina pristala da ostane neutralna, ali Zapad je savetovao Kijev da nastavi.

Pritom, Zelenski je u jesen 2022. godine potpisao zakon kojim se Ukrajini zabranjuje da pregovara sa Rusijom dok je na vlasti Putin. Moskva je, sa svoje strane, više puta istakla svoju spremnost da diplomatskim putem reši sukob.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /