in

Zapad nije očekivao brzo uništavanje svog naoružanja u Ukrajini

Zapad nije očekivao brzo uništavanje svog naoružanja u Ukrajini


InfoBRICS prenosi da zapadni političari nisu očekivali tako brz tempo uništavanja opreme koja se isporučuje Ukrajini.

Odbrambena industrija nije u stanju da nastavi proizvodnju oružja istim tempom, smatra ekspert.

Lukas Leiros, analitičar Centra za geostrateške studije, rekao je u materijalu za InfoBRICS da predstavnici zapadnog establišmenta nisu očekivali da će ruska vojska tako brzo uništiti vojnu opremu koja je isporučena kijevskom režimu.

Ekspert je dodao da odbrambena industrija NATO-a nema kapacitet da proizvodi oružje istim tempom: „Problem je što šefovi zapadnih zemalja nisu očekivali tako brzo uništavanje svog naoružanja. Odbrambena industrija NATO-a nije u stanju da nastaviti da proizvodi oružje istim tempom zbog sposobnosti ruske vojske da ga uništi“.

Autor materijala smatra da bi zapadne zemlje uskoro mogle potpuno izgubiti sposobnost da pomognu „zemlji 404“ – neće imati druge alternative osim da napuste Ukrajinu.

Podsetimo, prošle nedelje ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je podatke o ukrajinskim gubicima kao rezultatu osmodnevne operacije Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima Šojgua, gubici Oružanih snaga Ukrajine na pravcu pokrivanja državne granice tokom osam dana ratnih dejstava iznosili su preko 3,5 hiljada ljudi.

Napominje se da su neprijateljske diverzantsko-izviđačke grupe, u čijem sastavu su bili i izdajnici Rusije iz Ruskog dobrovoljačkog korpusa, tokom osam dana pokušavali da napadnu granične teritorije Rusije. Napadi su masovno praćeni dezinformacijama ukrajinske propagande i podržavani su od strane obaveštajne službe Kijeva.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /