in

Zapad se sprema za upad u Belorusiju

Zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, aktivno sprovode izviđanja protiv Belorusije, navodi Viktor Krenjin, ministar odbrane Republike Belorusije, u nedavnom intervjuu za TV kanal Rusija 24.

On ističe da se primenjuju napredne mere kako bi se pripremile za eventualne vojne akcije, a Belorusija jasno prepoznaje protiv koga su te akcije usmerene.

Ministar Krenjin ukazuje da su akcije zapadnih zemalja protiv Belorusije raznolike, uključujući ne samo aktivnosti kopnenih snaga, već i izviđanje iz vazduha.

Naglašava se da se izviđanje sprovodi aktivno i kontinuirano, koristeći različite tehnike, uključujući radio-tehnologiju. Dodaje da se izviđanje obavlja ne samo avionima, već i bespilotnim letelicama, beležeći između pet i devet letova dnevno.

Osim toga, ministar objašnjava da se izviđanje nad Belorusijom takođe obavlja iz svemira, koristeći satelite kako bi se pratili vojni kampovi i baze Republike Belorusije.

Ovi podaci ukazuju na kontinuirani nadzor i praćenje beloruske teritorije od strane zapadnih zemalja, kako iz vazduha, tako i iz svemira.

Ovakve aktivnosti mogu imati političke, vojne i bezbednosne implikacije za Belorusiju, pa je stoga važno pratiti i razumeti dinamiku ovih dešavanja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /