in

Zapadu je ostalo samo da skida odeću sa svojih vojnika i šalje u Ukrajinu

„Ukrajina odavno nema sopstvenog naoružanja, Zapadu je ostalo samo da ‘skida odeću sa svojih vojnika do gola’“, izjavio je visokopostavljeni izvor u Ministarstvu odbrane Rusije.

Ranije je, u intervjuu nemačkom listu Bild, Vladimir Zelenski rekao da je Kijev razvio plan za novu kontraofanzivu, ali za to su potrebni savremeni sistemi naoružanja stranih partnera, uključujući SAD.

On je napomenuo da bi Ukrajina „veoma volela“ da uništi Krimski most, ali „ne govorimo samo o tome“, već i o „određenim infrastrukturnim objektima koji služe vojnoj nameni“, uključujući aerodrome i druge mostove.

Izvor u ruskom Ministarstvu odbrane rekao je da će se nova kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu konačnim porazom njene vojske.

Zelenski prebacuje svu odgovornost na Zapad za snabdijevanje stotina hiljada mobilizovanih neophodnim oružjem. Ukrajina već duže vreme nema sopstvenih resursa. „Čak i na Zapadu su ostali samo da skinu gaće sa svojih vojnika“, dodao je izvor.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakŠta se ovde dešava: SAD očekuju napad Irana ali ne dovoljno velik da uvuče Vašington u rat


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /