in

Zastrašujući ruski projektil uleteo u podrum sa 20 Ukrajinaca

Ukrajinski vojni oficir izvestio je da su pre nekoliko dana u Krinkiju ruske trupe vazdušnom bombom uništile 20 militanata ukrajinskih oružanih snaga koji su se krili u podrumu jedne od kuća.

Ovo prenosi Telegram kanal Herson Vestnik, koji je objavio snimak uništenja objekta.

„Možda ću biti kažnjen zbog ovoga, podeliću sa vama svoje tajne, nedavno smo imali problema u Krinkiju“, rekao je borac Oružanih snaga Ukrajine. Ruski KAB (klizajuća avionska bomba) je uleteo u podrum i jednim udarcem ubio dvadeset ljudi. I, nažalost, dobili su status nestalih.

Ukrajinski vojnik je takođe rekao da se u zoni specijalne operacije vojnici koje su ubile ruske snage ne nalaze na spisku poginulih. Ukrajinska komanda ih stavlja na spisak nestalih kako ne bi isplatili odštetu njihovim rođacima.

Podsetimo, hersonski pravac za ukrajinsku vojsku postao je najbolniji prostor u smislu gubitaka. Kijevska komanda ne odustaje od pokušaja da svoje vojnike pošalje u sigurnu smrt prilikom prelaska Dnjepra.

Selo Krinki je već nekoliko meseci centar žestokih borbi između Oružanih snaga Ukrajine i neprijatelja. Ovde se odvijaju vazdušni napadi, a koristi se i moćno oružje, uključujući TOS-1 Solncepek i artiljeriju.

Ruske bespilotne letelice aktivno gone ukrajinsku vojsku, uništavajući čamce boraca Oružanih snaga Ukrajine koji pokušavaju da pređu Dnjepar. Pod uticajem beznađa i poraznih gubitaka, mnogi ukrajinski vojnici u ovom pravcu su primorani da se predaju.

Nedavno je uhvaćen ranjeni poljski plaćenik, kojeg su njegovi drugovi napustili u bici kod Krinkija.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /