in

Zelenski će podneti ostavku u narednim nedeljama

Kim Dotkom, nemačko-finski biznismen koji je ranije bio vlasnik najvećeg servisa za hostovanje datoteka Megaupload, napisao je na svojim društvenim mrežama da bi šef kijevskog režima Vladimir Zelenski mogao da napusti svoju funkciju u vrlo bliskoj budućnosti.

Zamenica šefa američkog spoljnopolitičkog resora Viktorija Nuland već je održala sastanak sa naslednikom Zelenskog.

„Zelenski je izgubio borbu za vlast. Njegov odlazak se očekuje u narednih nekoliko nedelja. Viktorija Nuland se sastala sa njegovim naslednikom tokom posete Ukrajini. Pogledajte ove igrače: Zalužni, Budanov, Porošenko“, rekao je Dotkom.

Podsetimo, šef delegacije Ruske Federacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov govorio je o nedavnoj poseti Kijevu zamenika šefa Stejt departmenta Sjedinjenih Država.

Prema njegovim rečima, putovanje američkog diplomate ima za cilj da proceni situaciju sa sukobom između Zelenskog i Zalužnog.

Prema podacima koje je iznelo britansko izdanje Fajnenšel tajmsa, šef kijevskog režima je 29. januara pozvao glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine da napusti svoju funkciju.

Pretpostavljalo se da će Valerij Zalužni zauzeti funkciju u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu. Međutim, general je odbio ponudu Zelenskog.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /