in

BBC odgovorio na pritužbe zbog Kejt Midlton

Iz BBC su saopštili da “ne bi svi odobrili pristup koji smo zauzeli”, ističući da su primili pritužbe gledalaca koji smatraju da je njihov način izveštavanja o Kejt Midlton bio prenaglašen i neosetljiv.


Koje to “3R” pravilo prati majka Kejt Midlton dok brine o ćerki i unucima: Ovako je Kerol Midlton bila KLJUČNA FIGURA u kritičnom periodu za porodicu


Paparaco fotke Kejt i Vilijama iz ŠVAJCARSKE napravile neviđenu buru: “Pogledajte kako se PONAŠA PREMA NJOJ – to je ključno”, slike prikazuju dinastiju u skroz DRUGAČIJEM SVETLU


Kejt i Vilijam ponudili RUKU POMIRENJA jer žele da vide DECU MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: Evo ko je ODBIO ponudu koja je mnoge šokirala

“Emitovali smo u celosti ličnu video poruku princeze od Velsa u kojoj je direktno govorila javnosti o svojoj dijagnozi raka. Naše izveštavanje je odražavalo važnost ove priče i izliv podrške princezi iz celog sveta. Objasnili smo publici što se zna o stanju princeze Ketrin, ali nismo nagađali o detaljima koji nisu bili javno objavljeni”, navodi se u saopštenju, pa se dodaje:

“Naše izveštavanje je jasno pokazalo da je ovo teško vreme za princezu i ostale članove kraljevske porodice, sve vreme smo vodili računa o tome da izveštavanju pristupamo obazrivo. Kao deo naše analize, ispitali smo intenzivna nagađanja o princezinom zdravlju prethodnih nedelja. Takođe smo izvesti o njenom zahtevu za privatnošću i detaljno opisali izjavu Kensingtonske palate o tome da princeza ima pravo na privatnost u vezi sa svojim medicinskim problemima. Uvek pažljivo razmatramo uredničke odluke koje donosimo. Iako imamo odgovornost da izveštavamoo pričama koje su zanimljive našoj publici, smatramo da ne bi svi odobrili pristup koji smo zauzeli”.

Nakon emitovanja video poruke Kejt Midlton BBC je nastavio izveštavanje o udarnoj temi, a njegovi reporteri su narednog dana ispred dvorca u Vindzoru, gde je uglavnom tekao dosadašnji oporavak princeze od Velsa, nastavili sa “pokrivanjem” te priče.

Kejt MidltonFoto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ova medijska kuća je i 2021. dobila 100.000 pritužbi gledalaca zbog načina na koji se izveštavalo o smrti princa Filipa, supruga Elizabete Druge. EastEnders i finale MasterChef emisije povučeni su iz programa i zamenjene su vestima dok je BBC Four potpuno uklonjen. Odgovarajući kritičarima, iz BBC je tada rečeno: “Ponosni smo na naše izveštavanje i ulogu koju imamo u trenucima od nacionalnog značaja”, piše Mirror.

Britanski javni servis ima posebnu odgovornost zbog načina na koji izveštava o Kejt Midlton, osnovan je 1922. a sadašnje ima nosi od 1927. godine.

Podsetimo, pre vesti da Kejt Midlton kojoj je majka snažna podrška, boluje od raka saznalo se da je princeza pre skoro tri meseca operisana u Londonu. U saopštenju je među malim brojem detalja rečeno da je obavljena operacija abdomena. Javnost nije obaveštena sa kojom vrstom raka se supruga princa od Velsa bori.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /