in

Čuveni glumac Džo Flaherti umro u 82. godini posle kraće bolest

Čuveni glumac Džo Flaherti umro u 82. godini posle kraće bolest

“Tata je bio izvanredan čovek, poznat po svom velikom srcu i nepokolebljivoj strasti prema filmovima iz 40-ih i 50-ih. Njegovi uvidi u zlatno doba kinematografije nisu samo oblikovali njegov profesionalni život; takođe su mene beskrajno fascinirali. Poslednjih nekoliko meseci, dok se suočavao sa svojim zdravstvenim problemima, imali smo dragocenu priliku da gledamo mnoge od tih klasičnih filmova zajedno – to su trenuci koji će mi zauvek biti dragi“, rekla je ćerka glumca.


Poznati glumac umro u 27. godini – stradao u saobraćajnoj nesreći na motoru!


Čuveni glumac umro u 91. godini: Tužnu vest saopštila njegova ćerka

Glumac Džo Flaherti bio je član originalne postavke u čuvenoj kanadskoj humorističnoj seriji “SCTV” koja se emitovaal od 1976. do 1981. godine.

Čuveni glumac Džo Flaherti umro u 82. godini posle kraće bolestFoto:Profimedia

Flaherti koji je rođen u Pitsburgu, ostvario je zapežene uloge i u NBC seriji “Freaks and Geeks” (1999-2000) i u filmu “Back to the Future Part II” (1989).

Majstor skeča i improvizovane komedije pamtiće se i po roli u kanadsko-američkom sitkomu “Maniac Mansion” (1990-1993), piše hollywoodreporter.com.

Glumom je počeo da se bavi u Čikagu, kao član trupe Second City, a onda se preselio u Kanadu. Bio je devet puta nominovan za nagradu Emi, za ulogu u “SCTV”, a ovo priznanje osvojio je 1982. i 1983. godine.

Čuveni glumac Džo Flaherti umro u 82. godini posle kraće bolest
Čuveni glumac Džo Flaherti umro u 82. godini posle kraće bolestFoto:Profimedia

“Definitivno sebe smatram više glumcem nego komičarem, počeo sam tako što sam se bavio dramom, u komediju sam upao samo slučajno”, rekao je za Globe and Mail 2002. i dodao: “I mislim da su ljudi iznenađeni kad me upoznaju, jer od mene očekuju da budem zabavan i smešan, kao stend-ap komičar. Jednostavno nisam takav”.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /