in

Džesika Pegula je najbogatija teniserka, ima više para od Đokovića i Federera zajedno

Džesika Pegula je najbogatija teniserka, ima više para od Đokovića i Federera zajedno

Ova 30-godišnja teniserka dugo je krčila svoj put ka teniskom vrhu. Počela je kao devojčica, ušetala u profesionalne jrgove još kao 15-godišnjakinja, ali ništa zapaženo se nije desilo sve do 2018. Mnogo je sumnji bilo – kao od drugih ljudi, tako i od nje same u sebe samu, poručivali su joj da uživa u porodičnom bogatsvu, koje se procenjuje na preko sedam milijardi dolara, i da se ‘mane ćorava posla’ jer tenis nije za nju.


“Od deteta su napravili S*KS SIMBOL I MARKETINŠKO ČUDOVIŠTE”: Ana Kurnjikova bila je SAN SVAKOG MUŠKARCA i razlog LJUBOMORE SVAKE ŽENE, a onda je pukla pod pritiskom

I mnogi bi se možda i polakomili posle godina i godina truda, rada, treniranja i pokušavanja bez rezultata.

Džesika PegulaFoto:USA TODAY Network / Profimedia

Tata Teri se bavi naftom i gasom

Teri Pegula, Džesikin otac stekao ulaganjem u hidrauličko frakturiranje i poslove sa naftom, prirodnim gasom, ali i nekretninama. Isplatile su se i njegove investicije u sport, pa zajedno sa svojom suprugom Kim ima u vlasništvu i NFL tim Bafalo Bils i NHL ekipu Bafalo Sejbers.

Teri Pegula, Džesikin otac
Teri Pegula, Džesikin otacFoto:Simon Marper / Profimedia

I zamislite da vam sa tolikim porodičnim bankovnim računom deset godina najveći uspeh bude prolazak iz kvalifikacija u prvo kolo, gde uglavnom izgubite? Titule su misaona imenica, a na WTA listi vas ‘nema ni na mapi’. Tu je Džesika pokazala karakter i nastavila da mukotrpno trenira, pa je uspeh kao nagrada konačno došao kad je podigla trofej u Vašingtonu 2019.

Univerzum je tada stao na njenu stranu i rezultati su počeli da dolaze u korelaciju sa uloženim trudom. Osvojila je do danas još tri titule – u Gvadalahari, Montrealu i Seulu, a ustalila se i u prvih pet najuspešnijih teniserki sveta. Podjednako je uspešna i u dublu, gde ima sedam titula.

“Koleginice su mislile da mi je sve servirano”

Pegula se dugo borila sa time da stekne poštovanje i uvažavanje kod koleginica jer su je posmatrale ‘ispod oka’ zbog povlašćenog finansijskog statusa i porodičnog bogatstva.

“Verovatno su mislile ‘njoj je sve servirano na tanjiru’. Ali nije, čak je i suprotno od toga. Ja moram da radim više, da se dokažem pre svega sebi. Bila sam na dnu, pomišljala sam da odustanem, ali nisam. Mislim da su sada koleginice to shvatile i mnogo me više poštuju. Sada sam samo jedna od devojaka”, ispričala je američka teniserka svojevremeno za medije.

Džesika Pegula
Džesika PegulaFoto:SMG / Profimedia

Džesika kaže da je potpuno drugačija na terenu i van njega.

“Na terenu ne znači ništa to što ste bogati. Smatram sebe velikim borcem, mnogo treniram i borim se za svaki poen. Lepo je kada mi priđe Marija Sakari i kaže: Svaka čast, zaslužila si sve ovo”, dodala je.

Majka doživela srčani udar

Kim Pegula
Kim PegulaFoto:Trask Smith/CSM / Profimedia

Leta 2022. njena majka je doživela srčani udar u 53. godini, a tenisrka je čak razmišljala da napusti i tenis.

“Moja majka se i dalje suočava sa velikim amnezijama i otežanim govorom, ali napreduje. Može da čita i piše, prilično dobro razume šta joj se kaže, ali ima problema da se izrazi kada treba da odgovori. Lekari kažu da su oduševljeni time koliko napreduje, uzevši u obzir sa koje je pozicije počela da se oporavlja. Bila je ovo teška godina za nas, ali sam zahvalna što je naša majka ostala sa nama. Nadam se da će uskoro moći sa nama da gleda Bilse, Sejberse, kao i moje teniske mečeve”, kazala je Pegula.

Udata je za Tejlora Gagena, radnika u očevoj firmi prošle godine, tako da joj je život potpuno stabilan i van terena. Intimno venčanje organizovali su 2021. godine, a ceremoniji su prisustvovale i pojedine Džesikine koleginice iz reprezentacije.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /