in

Evo ko se sve iz kraljevske porodice drogirao i imao problema sa zavisnošću

Iako je njegovo priznanje mnoge šokiralo, mnogo veći skandal, takođe vezan za opijate, je tresao kraljevsku porodicu.


ZAVADILI BRAĆU NASLEDSTVOM Hari je nasledio VIŠE novca od princa Vilijama iz jednog razloga


“Jedini način da spreče ove jezive glasine je da se konačno kaže istina o tome KAKVO JE ZDRAVLJE KEJT MIDLTON”: Niko ne zna šta joj je, sumnja se na RASPAD BRAKA

Naime, princeza Margaret i njen jubavnik, a kasnije i suprug, Lord Snoudon koristili su opijate.

Prema pisanju Toma Kvina, autora knjige “Skandali kraljevskih palata”, bilo je to nesrećno vreme. On je u knjigi citirao tadašnjeg slugu kraljevske porodice koji je odao tajne, a jedna od njih je da je krajem 1960-ih i ranih 70-ih, Snoudon ostavljao pakete droge po njihovom stanu kako bi ih princeza Margaret pronašla.

“Nudio joj je sve vrste droge pre nego što su se zaista posvađali. Čuli smo da su probali LSD i kokain, ali u to vreme je mnogo ljudi probalo te stvari”, rekao je bivši sluga.

Princeza Margaret u društvu kraljice Elizabete Foto:Profimedia

Međutim, kada je njihov odnos postao veoma loš, lord Snoudon je ostavljao paketiće droge po njihovom stanu i pored Margaretinog kreveta sa malim beleškama na kojima je pisalo:

“Zašto ne uzmete sve ovo i učinite sebi uslugu?”.

Možda se delimično šalio, sugerisao je bivši zaposleni, ali je jasno navodio na to da njegova žena izvrši samoubistvo.

“Rečeno nam je da uklonimo sve pakete koje smo videli i da ih ne pominjemo Margaret”, otkrio je.

Neverstvo u braku

Margaret i fotograf Antoni Armstrong Džons upoznali su se 1958. na večeri koju su organizovali zajednički prijatelji, a venčali su se u Vestminsterskoj opatiji 6. maja 1960. godine. Ali nakon 18 godina života zajedno razveli su se; obe strane su u braku bile neverne.

Princeza Margaret
Princeza MargaretFoto:Profimedia

Snouden je bio izuzetno ljubomoran na njihov odnos.

Kako anonimni zaposleni objašnjava autoru, kada se Margaret požalila da je Toni opet bio neveran, on bi sačekao nekoliko dana, a onda bi vratio mladu pomoćnicu u Kensingtonsku palatu i postarao se da ona to sazna.

“Bilo je to stvarno sadistički. Međutim, Margaret je takođe spavala sa ljudima da bi iznervirala Tonija – imala je brojne afere… Sećam se da je bila veoma intimna sa poznatom pop zvezdom, nekoliko glumaca i političarem.“

Uzimanje droga je već bilo deo kraljevskog života u prethodnom veku

Kraljica Viktorija je postala sve više zavisna od opijuma nakon smrti svog omiljenog sluge Džona Brauna 1883.

Prema istoričaru Rodžeru Fulfordu, kada joj je lekar savetovao da uzima manje opijata, kraljica je pobesnela i bacila na njega težak predmet.

Tom Kvin sugeriše da je Viktorija uzimala opijum rastvoren u mešavini 90 odsto alkohola – laudanum – oblik koji zahteva sve veću dozu da bi se održao isti efekat.

Viktorijina ćerka Helen je u međuvremenu pušila opijum kroz specijalno napravljenu lulu koja je ličila na minijaturnu nargilu.

Ipak, opijum je u to vreme bio viđen kao čudotvorni lek za bolove, a ne kao opasno supstanca koja zahteva strogu regulativu.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /