in

Glumac Džonatan Mejdžors proglašen krivim zbog napada na bivšu devojku, izbegao zatvor

Glumac je proglašen krivim zbog prekršaja trećeg nivoa odnosno bezobzirnog nanošenja telesnih povreda i uznemiravanja drugog nivoa. Džonatanu Mejdžorsu pretila je zatvorska kazna od godinu dana. Sudija je danas rekao da će se specijalni program sprovoditi u Los Anđelesu.

Sud je naredio i da nastavi da odlazi u savetovalište o mentalnom zdravlju kao i da se drži dalje od žrtve, svoje bivše devojke Grejs Džabari, piše ABC News. Glumac je 18. decembra 2023. proglašen krivim po pomenutim optužbama.

Glumac Džonatan Mejdžors i Morgan Gud ispred suda u NjujorkuFoto:BrosNYC / BACKGRID Archive: Backgrid USA/profimedia / Profimedia

Napad se desio u martu 2023. u Njujorku. Grejs Džabari je svedočila na sudu. Manje od mesec dana nakon presude Mejdžors je za ABC news rekao da je bio “nesmotren sa njenim srcem” misleći na bivšu partnerku ali da je nije fizički napao.

“Ja sam sportista. Ja sam sportista. Poznajem svoje telo. Znam kako se kreće. Poznajem svoju snagu, ili nedostatak te snage, znate? Ništa od toga nije upotrebljeno na njoj”, izjavio je.

Advokatica devojke koju je napao Britani Henderson odgovorila je na intervju u izjavi za ABC News, i istakla da Mejdžords “i dalje ne preuzima odgovornost za svoje postupke” i da ima “stav da je iznad zakona”.

“Trenutak kada je dao te izjave pokazuje jasan nedostatak kajanja za dela za koja je proglašen krivim i trebalo bi da to prilično olakša odluku suda o kazni”, naglasila je.

Sud je prošle nedelje odbacio zahtev njegovih advokata da se poništi presuda o krivici.

Džabari je u martu podnela građansku tužbu protiv glumca zbog porodičnog nasilja koje je počelo 2021. i produžilo se do 2023. “Ovo nije iznenađenje. Gospodin Mejdžros priprema protivtužbe protiv gospođe Džabari”, rekao je njegov advokat, piše People.

Na sudu je u deembru rečeno da je Mejdžors u automobilu, na putu do kuće, ošamario Grejs Džabari, da ju je zgrabio za ruku, i bacio nazad u kola nakon što je izašla iz automobila.

Glumac koji je bio nominovan za Emi nagradu, posvađao se sa bivšom devojkom, dok su se vraćali iz njujorškog bara, a nakon što je ona pročitala poruku u njegovom telefonom u kojoj je pisalo: “Volela bih da se sada ljubim sa tobom”. Tu poruku poslala je žena koja je u telefonu bila pod imenom Kleopatra.

“Dana 25. marta 2023. optuženi Džonatan Mejdžors počinio je porodično nasilje nad svojom tadašnjom romantičnom partnerkom Grejs Džabari kada je upotrebio fizičko nasilje kako bi njome manipulisao, kontrolisao je i fizički je povredio.

Optuženi je tokom veze sa Grejs Džabai koristio okrutan i manipulativan obrazac psihičkog i fizičkog zlostavljanja koji je kulminirao tragičnim završetkom njihove veze”, rekao je tužilac.

“Zaprepšćena kad je videla poruku, zgrabila je telefon optuženog da vidi da li ju je njen partner s kojim je bila dve godine, muškarac kojeg je volela, razgovarao s njom o velikim planovima o braku i deci, izdao”.

Grejs je pokušala da nastavi sa čitanjem poruke, ali on to nije dozvolio. Uhvatio ju je za desnu ruku i zavrnuo joj ruku, ona je i dalje pokušavala da pročita prepisku, a onda ju je on udario u desnu stranu glave. Glumac je uspeo da joj oduzme telefon, zaustavio je auto i izašao iz vozila. Ona je krenula za njih, i nasilje se nastavilo.

Te noći on je prespavao u hotelu sa pet zvezdica na Menhetnu, a ona je otišla na zabavu sa potpunim strancima kako bi “blokirala” ono što joj se desilo. Vratila se sutradan u njihov stan, probudila se sa krvavom glavom i bolovima u desnom prstu.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /