in

Hronologija borbe protiv raka Kejt Midlton: Evo kako je sve počelo 16. januara i šta se onda desilo

Hronologija borbe protiv raka Kejt Midlton: Evo kako je sve počelo 16. januara i šta se onda desilo

Odsustvo Kejt Midlton iz javnog života dok se oporavljala dovelo je do teorija zavere o njenom zdravstvenom stanju, uprkos tome što je fotografisana četiri puta za manje od tri nedelje.


Kejt Midlton OTKRILA DA IMA RAK u emotivnoj poruci

Današnja objava je otkrila da je imala ‘preventivnu’ hemoterapiju – i to nakon što je kralju Čarlsu III prošlog meseca dijagnostikovan rak.

25. decembar 2023: Kejt prisustvuje božićnoj službi u Sandringemu u Norfolku, što je bilo njeno poslednje javno pojavljivanje na kraljevskom događaju. Ona je stigla sa suprugom, princom Vilijamom i njihovom decom, princom Džordžom, princezom Šarlotom i princom Lujom, kao i ostalim članovima kraljevske porodice.

Kejt Midlton 25. decembra 2023. godineFoto:Stephen Lock/Zuma Press / Profimedia

16. januar 2024: Kejt je primljena u Londonsku kliniku na planiranu operaciju abdomena, iako se ova vest objavljuje tek sledećeg dana.

17. januar: Kensingtonska palata otkriva da se Kejt leči u bolnici nakon uspešne operacije. Kraljevski pomoćnici kažu da se očekuje da će ostati u bolnici deset do 14 dana pre nego što se vrati kući kako bi nastavila sa oporavkom. U vreme operacije smatralo se da Kejtino stanje nije kancerogeno – i nijedan test nije potvrdio prisustvo raka.

17. januar: Bakingemska palata samo 90 minuta kasnije objavljuje da će kralj Čarls biti lečen u bolnici zbog uvećane prostate.

21. januar: Bivša supruga princa Endrua Sara, vojvotkinja od Jorka, otkriva da joj je dijagnostikovan rak kože, šest meseci nakon što je lečena od raka dojke.

26. januar: Kralj Čarls odlazi u Londonsku kliniku na lečenje prostate.

29. januar: Kejt i Čarls su otpušteni sa londonske klinike istog dana.

5. februar: Bakingemska palata otkriva da Čarls ima rak.

7. februar: Princ Hari stiže u Veliku Britaniju iz Kalifornije da poseti svog oca, pre nego što ode sledećeg dana.

27. februar: Vilijam se povlači sa parastosa za pokojnog kralja Konstantina od Grčke u Vindzoru zbog „lične obaveza“.

Krajem februara: Kensingtonska palata je 22. marta saopštila da je Kejt započela kurs ‘preventivne hemoterapije’ ‘krajem februara’, ali nije potvrdila tačan datum. Takođe se podrazumeva da su postoperativni testovi otkrili da je rak bio prisutan, iako opet ne postoji tačan datum za njih.

4. mart: Fotografija prikazuje Kejt u Vindzoru kao na prednjem sedištu u automobilu koji vozi njena majka, Kerol Midlton.

10. mart: Kensingtonska palata objavljuje fotografiju Kejt i njene dece povodom obeležavanja Dana majki.

11. mart: Uočene su nepravilnosti na fotografiji za Dan majki, što dovodi do toga da princeza priznaje da je ‘uredila’ sliku i izvinjava se za bilo kakvu ‘zabunu’ prouzrokovanu.

Kejt Midlton objavila da ima rak
Kejt Midlton objavila da ima rakFoto:Profimedia

18. mart: TMZ i Sunce Vilijama i Kejt objavili su video koji napuštaju prodavnicu farme Vindzor nakon posete 16. marta.

22. mart: Princeza otkriva u video poruci da ima rak.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /