in

Istorija bolesti Kejt Midlton: Operacija i saznanje da ima rak

Istorija bolesti Kejt Midlton: Operacija i saznanje da ima rak

Kejt Midlton, 42, primljena je u januaru u Londonu u bolnicu radi planirane operacije i vratila se kući u Vindzor da nastavi svoj oporavak.


U kraljevskoj porodici TRI VAŽNA ČLANA IMAJU RAK: U istoriji i ovi članovi su umirali OD NAJTEŽE BOLESTI

Ipak, lekari su nakon operacije biopsijom otkrili nespecifičan tip raka. U jučerašnjoj video poruci Kejt Midlton je otkrila da je dijagnoza bila “veliki šok” i da je trenutno na preventivnoj hemioterapiji.

Slede detalji istorije bolesti Kejt Midlton, koje prenosimo iz “Dejli mejla”.

Ožiljak od skoro osam centimetara

Kejt Midlton i princ VilijamFoto:Mario Pietrangeli / BACKGRID/ Backgrid UK / Profimedia

Kejt od ranog detinjstva ima ožiljak od skoro osam centimetara na levoj strani glave, koji je prvi put primećen 2011. godine tokom gala večere u Klarens kući, kada je prvi put nastupila sama u ulozi člana kraljevske porodice. Tada je potvrđeno da je ožiljak posledica operacije kojoj je bila podvrgnuta kao dete, ali detalji operacije u zvaničnom saopštenju nisu otkriveni. Izvori bliski kraljevskoj porodici rekli su da je reč o ozbiljnoj operaciji, a hirurzi su u to vreme izjavljivali da ožiljak ne izgleda kao ožiljak nakon operacije tumora već da će pre biti da je reč o uklanjanju belega stečenog rođenjem.

Ekstremne jutarnje mučnine

Princeza Kejt Midlton je hospitalizovana 2013. na tri dana zbog jakih jutarnjih mučnina dok je bila trudna sa Džordžem. Bila je primljena u privatnu bolnicu u kojoj se kraljevska porodica leči duže od jednog veka.

Dok je bila trudna sa Šarlot i Luijem često je povraćala i kasnije izjavila da se protiv simptoma borila meditacijom i tehnikama dubokog disanja.

Abdominalna operacija

Kejt Midlton
Kejt MidltonFoto:Stephen Lock/Zuma Press / Profimedia

Princeza je planirala veliku abdominalnu operaciju u januaru i provela dve nedelje zbog toga u bolnici. Kejt je primljena u Londonsku kliniku Marlibon i vratila se u Vindzor da se oporavlja uz podršku porodice.

Mislilo se da njeno stanje nema veze sa kancerom, ali nijedan detalj operacije nije otkriven. Savetovano joj je da se odmara dva do tri meseca. Njeno odsustvo iz javnosti potpirilo je nebrojene teorije zavere. Saznalo se da je bilo pokušaja medicinskog osoblja da se dokopa njenog zdravstvenog kartona. Tri radnika su suspendovana dok istraga u bolnici traje.

Kejt Midlton ima rak

U emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, Kejt Midlton je otkrila da je saznanje da ima rak došlo kao ‘veliki šok’ i da su ona i Vilijam ‘učinili sve što mogu da zaštite decu i porodicu’.

Dijagnoza je stigla nekoliko dana nakon što je princeza viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini svoje kuće u Vindzoru.

Trebalo im je, navodi princeza, vremena da sve objasne Džordžu, Šarlot i Luju na način koji im odgovara i da ih uvere da ću biti dobro.

”Dobro sam i svakim danom postajem sve jača, fokusiram se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim. To što imam Vilijama pored mene takođe je velika podrška i uteha. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo”.

Kejt je rak otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je tada saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /