in

Kako je nastala kultna pesma “Kad zamirišu jorgovani”

Grupa Merlin bila je aktivna od 1985. do 1990. Pesma “Kad zamirišu jorgovani” našla se na albumu “Istina” Vesne Zmijanac, i taj album prodat je u 900.000 primeraka.


“Nek’ ti jutro miriše na mene”, pevala je Vesna Zmijanac: Da li ste znali da je pesmu napisao ovaj naš čuveni roker?


Ove muškarce je Vesna Zmijanac najviše volela: Brak sa jednim bio je uzrok prave estradne drame

“Do dueta je došlo nakon neuspešnog trećeg albuma. Dobio sam ideju da snimim duet, ali nisam znao s kim. I dok sam razgovarao s menadžerom u jednom lokalu o tome, kolega mi je dobacio: Vesna Zmijanac! Odmah smo se spakovali, krenuli u Beograd i upali u studio gde je Vesna snimala ploču. Nakon prvog slušanja, Vesna je odlučila da snimi ovaj duet”, rekao je Dino Merlin jednom prilikom kako je nastala čuvena numera, koja se smatra jednom od najuspešnijih pesama bivše Jugoslavije.

Vesna Zmijanac i Dino Merlin izvode često nezaboravni hit, kada ona gostuje na njegovim koncertima širom regiona. “Kad zamirišu jorgovani” je neizostavni deo repertoara, a pevač i na bini podseti publiku koliko mu je značilo to što je ona pristala da snimi ovu pesmu.

O čuvenom hitu pričala je i pevačica.

“Od samo jednog megahita koji se godinama sluša može da se zaradi najmanje 500.000 evra! To mora da bude ozbiljna pesma, kao što su, na primer, “Jorgovani”, koja se sluša preko 35 godina. Takođe i “Nevera”, koju sam snimila pre 45 godina, a i dalje je pevam na nastupima. Zamislite samo koliko sam je puta za sve ove decenije otpevala za novac i koliko sam na njoj zaradila. I u današnje vreme može da se “ubode” jedan takav hit”, izjavila je u emisiji “Amidži šou”.

Pesma se može čuti i u filmu “Jorgovani”, nazvanim po njoj, reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovjevića, glavne uloge tumače Sloboda Mićalović Ćetković i Vojin Ćetković.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /