in

Kejt Midlton ima rak, ali i još dva člana kraljevske porodice: Ovo su svi koji su bolovali i umrli od najteže bolesti

Kejt Midlton ima rak, ali i još dva člana kraljevske porodice: Ovo su svi koji su bolovali i umrli od najteže bolesti

Od 1900-tih godina do danas, u kraljevskoj porodici, navodno, bilo je postavljeno nekoliko dijagnoza različitih vrsta raka. Dok su se raniji slučajevi krili od javnosti, kralj Čarls je po pitanju oboljenja transparentan.


Kejt Midlton OTKRILA DA IMA RAK u emotivnoj poruci

Iako su članovi kraljevske porodice po prirodi stvari, često u centru pažnje, njihovi zdravstveni problemi su njihova lična stvar. Trenutno tri člana kraljevske porodice imaju kancer, Kejt Midlton, kralj Čalrs i vojvotkinja od Jorka koja ima rak dojke i kože.

Njihovi preci, međutim, pokušavali su da sakriju svoje zdravstvene kartone. Čarlsov deda po majci, kralj Džordž Šesti, bio je strastveni pušač. Zbog „strukturnih abnormalnosti” uklonjeno mu je levo plućno krilo, a upućeni tvrde da se, ipak, radilo o raku, piše britanski Telegraf.

Preminuo je svega pet meseci nakon operacije, a kraljevski lekari dijagnozu su skrivali od javnosti. Kralj je patio i od vaskularne bolesti, pa se pretpostavljalo da je to bio uzrok koronarne tromboze. Kasnije je, međutim, počela priča da je ona nastupila zbog širenja raka.

Kralj Džordž IV sa suprugom Elizabetom i ćerkama Margaret i ElizabetFoto:akg-images / Profimedia

Majka kraljice Elizabete Druge, Elizabeta „Kraljica Majka”, takođe, bolovala je od raka. Vilijam Šokros je u njenoj posthumnoj biografiji napisao da se kraljica majka dva puta lečila od te teške bolesti.

Godine 1966. operisana je i uklonjen joj je tumor debelog creva. Iz Klarens Hausa, kraljevske rezidencije u Vestminsteru, tada su naveli kako je bila podvrgnuta operaciji abdomena kako bi se uklonilo začepljenje?!

Posle 18 godina ponovo je završila na operaciji, a tvrdilo se da je u bolnici bila na „ispitivanjema”, ali kao prava istina navodi se uklanjanje tumora dojke. Kraljica Majka Elizabeta, i pored svega, preminula je 2002. u 102. godini života.

I njihova kći, kraljica Elizabeta Druga, navodno je preminula zbog posledica raka.

List Telegraf prenosi detalje iz biografije “Kraljica Elizabeta: Intimni portret”u kojoj Džajls Brandret piše da je kraljica bolovala od mijeloma, retkog oblika raka koštane srži.

Autor, koji je bio prijatelj sa princom Filipom, navodi da je kraljičin lekar bio upoznat sa njenim zdravstvenim stanjem.

„Zaista nisam želio nikoga da uznemirim, ali ako će to biti potvrđeno, a jednog dana hoće, barem ja, kao novinar, govorim ono što je se događalo”, izjavio je Brandret nakon što su njegove tvrdnje izazvale rasprave.

Princeza Margaret, vojvotkinja od Snoudona, preminula je 2002. godine od posledica moždanog udara i problema sa srcem. Tokom godina, sestra kraljice Elizabete Druge, suočavala se sa raznim zdravstvenim tegobama. Princeza je bila teški pušač, a 1985. godine, podvrgnuta je operaciji uklanjanja dela levog plućnog krila zbog raka. Neki od njenih drugih zdravstvenih problema uključivali su migrene, bronhitis, hepatitis i laringitis.

Rak pluća, dojke, bazocelularni karcinom…

U ranijoj istoriji, od raka dojke 1901. godine preminula je princeza Viktorija, kći kraljice Viktorije i princa Alberta, piše Ju-Es Vikli. List navodi i kako je, prema knjizi Džejn Ridli “Život kralja Edvarda Sedmog”, kralj operisao bazocelularni karcinom koji mu se nalazio pored nosa.

Kralju Edvardu Osmom dijagnostikovan je rak grla 1971. godine, nakon što je godinama bio strastveni pušač. Preminuo je već iduće godine.

Mada nije u krvnom srodstvu sa britanskom kraljevskom porodicom, Vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, bivša supruga princa Endrjua, u junu prošle godine otkrila je da boluje od raka dojke, a potom u januaru ove godine izjavila da ima novu tešku dijagnozu, maligni melanom.

Pre četiri godine šuškalo se da je britansku kraljevsku porodicu zadesila još jedna ozbiljna zdravstvena kriza, kada je magazin Nešnel Enkvajerer na naslovnoj strani objavio da princ Vilijam boluje od uznapredovalog raka. Pisali su da je reč o uznapredovalom stadijumu bolesti, a sam princ se nije oglašavao.

Ispostavilo se, međutim, da je Vilijam bolovao od težeg slučaja kovida.

(Politika)

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /