in

Ljuba Bulajić o nedavno preminulom ocu: “Jako sam ponosan na naš odnos i na ono što smo nas dvojica uspostavili ne samo kao otac i sin, već i kao prijatelji”

Ljuba Bulajić o nedavno preminulom ocu: “Jako sam ponosan na naš odnos i na ono što smo nas dvojica uspostavili ne samo kao otac i sin, već i kao prijatelji”

Kreativan i ambiciozan, a pritom i izuzetno talentovan mladi čovek svoja ostvarenja i životne uspehe deli sa porodicom za koju ne krije da je imala veliku ulogu u njegovu odrastanju i postajanju čovekom kakvim danas i je. Posebno je zahvalan Ljuba svome ocu, nedavno preminulom redatelju i piscu Jovanu Bulajiću jer je upravo zbog njega i pod njegovim vodstvom krenuo životnim putem koji ga je doveo do toga da se bavi poslom koji istinski voli.

U glumi je Ljuba već dvadesetak godina. Posle treće godine Desete gimnazije upisao je Akademiju umetnosti na klasi Mirjane Karanović. Već u prvoj nedelji studiranja dobio je ulogu u dugometražnom filmu o Milošu Brankoviću, a veliku popularnost stekao je zahvaljujući ulozi Staše u seriji Nepobedivo srce Zdravka Šotre, koja ga je trajno ljudski i profesionalno povezala sa čuvenim rediteljem pa je tako glumio i u ostalim njegovim ostvarenjima. Kao krunu ove velike saradnje istaknuo je „Kralja Aleksandra od Jugoslavije“ gde tumači glavnu ulogu.

Mnogo je tu još ubeleženih uloga, a ovaj umetnik je i redovni član glumačkog ansambla Beogradskog dramskog pozorišta. Osim brojnih glumačkih angažmana od 2023. Ljuba ima i voditeljski na Blic televiziji gde vodi jutarnji program sa koleginicom Danijelom Dimitrovskom.

Ljuba Bulajić u emisiji “Život u balansu: Razgovori sa dušom”Foto:Ringier

„Sada kada kažeš dvadesetak godina, evo naježio sam se! Jer sam navikao…ceo život sam bio ‘Mali Ljuba’, od Akademije koju sam upisao sa 17 godina, bio sam najmlađi na klasi i svi su govorili ‘ma Ljuba, on je mali, pusti’…evo, više Ljuba nije tako mali, a ja bih i dalje da nekako prišijem sebi taj epitet malog Ljube“, rekao je mladi umetnik.

Najlepše uspomene Ljuba nosi iz Novog Beograda, tačnije 23. bloka u kojemu je proveo većinu detinjstva. Iako je taj beton, kako je rekao, od kojeg su sazdane zgrade mnogima ružan, a čak ga nazivaju jednim od najružnijih blokova, ovome glumcu 23. blok je u srcu:

„Moram da kažem da sam imao lepo detinjstvo i prvenstveno sam na tome zahvalan svojim roditeljima. Tako da ceo taj period od dolaska na Novi Beograd i do današnjeg dana, ne prođe dan da ne odem da posetim roditelje. Ceo taj period pamtim po lepim uspomenama.“

Posebnu priču, vrednu divljenja i poštovanja Ljubomir ima sa svojim roditeljima. Otac ga je dobio u zrelijim godinama, a Ljuba je rekao da se kao mali nije stideo toga, međutim, nerviralo ga je kada bi otac došao po njega u školu, a prijatelji bi rekli da je deka došao po njega:

“Hteo sam da iskočim iz svoje kože! Sama okolnost da me otac dobio u 57. godini izazvala je u meni veliki strah da ću rano ostati bez oca. I kada bi me neko pitao do pre mesec dana koji mi je najveći životni strah, ja bih i dalje sa 35 godina rekao to je da ostanem bez oca mlad.“

Ono što je posebno između Ljube i njegovog oca je, kako je rekao, predivan odnos koji su izgradili. Otac mu je od najmanjih nogu bio najbolji drug:

„Jako sam ponosan na naš odnos i ponosan sam na ono što smo nas dvojica uspostavili ne samo kao otac i sin, već i kao prijatelji, jer slobodno mogu neskromno da kažem, onako kako se on brinuo o meni kada sam bio mali i dok nisam znao šta ću sa sobom i kako, mali delić toga sam uspeo da mu vratim u njegovoj starosti kada je pao u krevet…Znam koliko mu je značilo da svakodnevno budem uz njega i ponosan sam na činjenicu da sam iskoristio svaki mogući trenutak da budem uz njega…“

Ljuba Bulajić u emisiji "Život u balansu: Razgovori sa dušom"
Ljuba Bulajić u emisiji “Život u balansu: Razgovori sa dušom”Foto:Ringier

Dodao je Ljuba kako je otac odigrao veliku ulogu u njegovom usmeravanju u najkritičnijem dobu u srednjoj školi:

„On je izašao sa idejom da probam da upišem Akademiju i da već posle trećeg razreda srednje škole napustim gimnaziju i upišem fakultet. Meni to, bar u tim trenucima, ni na kraj pameti nije bilo.“

Međutim, u srednjoj školi je prolazio kroz fazu, kako je rekao, buntovništva i zakasnelog puberteta. Nije mogao da se fokusira na školu, učenje te je upao u loše društvo:

„Verovatno je moj Jovan u tom trenutku shvatio da treba da se napravi jedan radikalan rez i da se sve okrene za 180 stepeni. Malo po malo, stepenik po stepenik, pedagoški kako to on ume, bio je reditelj pa je znao kako glumcima da podiđe…on je malo po malo meni prosipao mrvice koje sam pratio da bih došao do onoga što sam danas. Jako sam mu zahvalan na tome jer se ispostavilo da sam izabrao pravi životni put, pod njegovim voďstvom i najzahvalniji sam mu na tome što se danas bavim poslom koji istinski volim, koji me ispunjava.“

Vera ima veliku ulogu u životu ovog mladog umetnika.

„Vera je za mene mir, ljubav i tolerancija. Sebe smatram hrišćaninom i pravoslavcem, ali poštujem isto tako sve druge veroispovesti bilo hrišćanske ili bilo koje druge. Najdublje u sebi negujem to da vera propagira mir, ljubav i toleranciju. Verujem u Boga i trudim se da svoj život živim po zadatim postulatima, po deset Božjih zapovesti. Ljudi smo i kao takvi smo grešni i na nama je da se trudimo“, rekao je Ljuba.

Posebna tema kojoj se posvetilo u emisiji bila je upravo ona o odnosu prema starijim osobama. Upitala je Ljubu voditeljka Beba Dragić posvećujemo li dovoljno pažnje starijima:

„Odnos prema starijim ljudima jako je važna tema kojom se treba baviti. I to je i pitanje sistema i zašto smo naučeni da živimo život brzo i ekspresno, ne brigajući za one kojima je pomoć potrebna. Imao sam oca u kući, iako je on godinama kukao – ‘dajte me u starački dom neću nikome da budem na grbači’. U mojoj sferi zdravog razuma to za mene nije dolazilo u obzir, imajući u obzir šta je meni sve otac dao. Bio sam potpuno spreman da ostavim sve svoje po strani, i ostavljao sam često…“, rekao je glumac.

Ljubin otac nedavno je preminuo i tuga je velika:

„Još se nisam navikao da kažem ‘bio’, ‘značio’… ono što je simbolično je da je moj Jovan otišao na prvi dan Božićnog posta i nekoliko dana pre mog 35. rođendana. Tuga je nenormalno velika, ali kada me pitaju kako si, volim da kažem da mir preovladava nad tugom. Moj otac je doživeo 91 godinu i složićete se to su više nego lepe godine. Ne mogu da budem ljut ili kivan ili da vičem da je to neka nepravda što sam ostao bez oca – vraćam se na ono da sam se od malih nogu plašio da ću rano ostati bez njega – uvek je rano da se razumemo. Ali sam čovek koji je počašćen od strane Boga sa 35 predivnih godina sa svojim ocem.“

O porodici, karijeri, devojci, podršci, ljubavi i mnogim drugim temama pogledajte danas od 13 časova na Blic televiziji.

Cele epizode emisije Život u balansu: razgovori sa dušom možete pogledati i na Youtube kanalu Blic TV.

Emisiju “ŽIVOT U BALANSU – razgovori sa dušom” možete

pratiti svake nedelje od 13 časova, na Blic televiziji, na kanalu 115, sa reprizama sredom u 16.15 i subotom u 11.15.

#zivotubalansu #ljubomirbulajic #bebadragic

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /