in

Niko nije recitovao narodnjake kao Nebojša Glogovac i evo kako je to radio sa pesmama Vere Matović i Šekija Turkovića

Nebojša Glogovac je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Prvu ulogu odigrao je 1981. u seriji„Priče iz Nepričave“ i počeo je blistavi niz njegovih glumakih ostvarenja.


Kad je Glogovac pričao, morali ste da ga slušate: Bio je FILOZOF kakav se retko sreće i BAŠ NEDOSTAJE


Rečenica koju je Glogovac pre 19 godina rekao o Saletu NEKA DANAS ODZVANJA SRBIJOM

Ali pre toga i pre diplomiranja na FDU, desio se prijemni ispit… Gostujući pre više godina u emisiji “Balkanska ulica” autorke i voditeljke Vesne Dedić, slavni Glogovac otkrio je kako je to upisao glumu:

“Imitirao sam Šekija Turkovića i Veru Matović. “Halo, halo, gde ideš večeras?”, to je bila Vera Matović. “Pogledaj me jednom nežno” od Šekija Turkovića, samo što ima malo glupu koreografiju. To je bilo smešno“.

Priznajemo, niko ne recituje bolje pesme narodne muzike od Nebojše Glogovca. Posle nesvakidašnjeg prijemnog ispita usledila je vrhunska karijera, publika je uživala u njegovim bravurama u serijama, na filmu i u pozorištu.

Skoro da je nemoguće odabrati omiljenu ulogu Nebojše Glogovca, ali možda biste vio izdvojili omiljeni lik koji je tumačio, a koji vam je posebno drag?

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /