in

Okrutan nadimak koji je kralj Čarls dao Hariju kao bebi nikad nije prestao da boli princa

Odlomak iz autobiografije vojvode od Saseksa ukazuje i na to ko mu je dao nadimak “Rezerva” nakon što se rodio. Prvi koji je skovao taj termin bio je kralj Čarls.

“Harijeva ogorčenost zbog toga što je doživljavan kao rezevra bila je osnovna tema njegove knjige, kroz poglavlja o detinjstvu, školovanju, karijeru u britanskoj vojci i na dvoru, odnosu sa roditeljima i bratom, kao i kroz poglavlja o njegovom životu sa Megan kroz udvaranje, venčanje i brak do sopstvenog roditeljskog iskustva”, piše britanski “Guardian”.

Hari je od malena mrzeo nadimak koji mu je nadenuo rođeni otac Foto:Profimedia

Isti list akcentovao je dugodošnje Harijevo negodovanje prema pomenutom nadimku, ističući da je upravo to ono što je podstaklo prinčevu frustraciju koja se oseća na stranicama memoara.

Čarlsov diskutabilan nadimak za mlađeg sina nastao je odmah nakon što je princ Hari rođen. Navodno je pokojnoj princezi Dajani sadašnji monarh rekao: “Divno! Sada si mi dala i naslednika i rezervu – moj posao je gotov.”

Hari će se potruditi da izgladi odnose sa ocem
Hari će se potruditi da izgladi odnose sa ocem Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia / Profimedia

U međuvremenu, izveštaji britanskij medija ukazuju na to da će vojvoda u maju ove godine, nakon što dođe u kratku posetu Engleskoj, pre svega posetiti bolesnog oca, odmah nakon što sleti u zemlju. Hari je, prenosi “The Mirror”, rešen da popravi odnose sa Čarlsom.

“Harijev prioritet kada dođe u Englesku jeste da vidi svog oca. On je i te kako fokusiran na to. To će biti njegova prva luka kada sleti. Pokušaće da provede što više vremena sa kraljem kako bi uspeli da izglade nesuglasice i da uživaju u međusobnom društvu kao nekada. Hari zna da će to biti nezgodno, ali vreme je da se ponos i razlike ostave po strani”, rekao je izvor za “The Mirror”.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /