in

Ona će imati ključnu ulogu kada princ Vilijam jednom postane britanski kralj

Ona će imati ključnu ulogu kada princ Vilijam jednom postane britanski kralj

Lejdi Luiz Vindzor je ćerka vojvotkinje i vojvode od Edinburga. Najstarija ćerka princa Edvarda nije bila u mogućnosti da prisustvuje okupljanju u Vindzoru, zbog studija, i to drugu godinu zaredom.


Megan Markl su UPOZORILI ZBOG KEJT MIDLTON: “Bolje joj je da ovo ne radi”, evo zašto će LETO biti važno za britanski dvor


DIRLJIV MOMENAT Pomenuli su kralju Čarlsu njegovu snaju KEJT MIDLTON – i njegova reakcija ganula je sve


Ovo je NAJZNAČAJNIJE POJAVLJIVANJE ČARLSA otkako mu je dijagnostikovan rak: Šta pokazuju NOVE SLIKE i gde praznik provodi Kejt Midlton? Nije se pojavila, ali oni su se potrudili da je ipak “vidimo”

Ona pohađa Univerzitet Sent Endrjuz čiji studenti su bili i princ Vilijam i Kejt Midlton koji su se tokom studija i upoznali. Luiz je bila mijenica svog dede, princa Filipa.

Priča o lejdi Luiz VindzorFoto:Profimedia

Poznati autor Ričard Eden ističe da doprinos vojvode od Edinburha i njegove porodice nikada nije bio važniji nego sada, piše Daily mail. Princa Edvarda i njegovu suprugu Sofi koja je važila za omiljenu snaju kraljice Elizabete Druge, godinama smo viđali na najznačajnim događajima kraljevske porodice. Sofi je veoma bliska sa Kejt što se videlo u javnosti. Princeza i princ od Velsa se u odgajanju decu ugledaju na roditeljske metode vojvotkinje i vojvode, kao i na metode njenih roditelja Kerol i Majkl Midlton.

Sofi je bila naklonjena i Megan Markl i princu Hariju, dok su živeli u Britaniji, do 2020. godine.

“Iako daleko u liniji nasleđivanja, na 14. mestu, vojvoda od Edinburga je zaposleniji i istaknutiji nego ikada pre, jer obavlja dužnosti dok se njegov najstariji brat kralj Čarls leči od raka. Edvard i njegova supruga Sofi često su zanemareni jer se čini da ne žele da privlače pažnju medija i izgledaju srećno što svoje brojne kraljevske angažmane i posete inostranstvu obavljaju tiho i bez buke.

Po mom mišljenju, još jedna velika usluga koju bi par mogao da uradi za zemlju bila bi da podstaknu svoju decu Lejdi Luiz i Džejmsa da postanu zaposleni članovi porodice kada za to dođe vreme“, napisao je Eden.

Priča o lejdi Luiz Vindzor
Priča o lejdi Luiz VindzorFoto:Profimedia

Kraljica Elizabete obožavala je stav svoje snaje Sofi prema javnosti i način na koji je balansirala između službenih dužnosti i porodice.

“Luiz (20) je na drugoj godini na univerzitetu Sent Endrjuz, dok će Džejms (16) ove godine polagati GCSE ispite. Kada princ Vilijam postane kralj, nadam se da će slediti primer svoje bake, kraljice Elizabete, i zamoliti svoje rođake, uključujući Lejdi Luiz i Džejmsa, da sa njim podele dužnosti.

Britanska kraljevska poorodica nakon krunisanja kralja Čarlsa 2023. u Londonu
Britanska kraljevska poorodica nakon krunisanja kralja Čarlsa 2023. u LondonuFoto:Profimedia

Nadajmo se da će Vilijam shvatiti da “smanjena” monarhija ne bi zaštitila instituciju, kao što neki tvrde, već bi dovela do njene eventualne “smrti” i monarhija bi izgubila na važnosti.

Ima li boljeg načina za nadogradnju njegovih snaga od energije mladih ljudi kojima su vrednosti javne službe i dužnosti usađene od rođenja?”.

Lejdi Luiz Vindzor sa roditeljima i bratom na krunisanju kralja Čarlsa 2023. u Londonu
Lejdi Luiz Vindzor sa roditeljima i bratom na krunisanju kralja Čarlsa 2023. u LondonuFoto:Profimedia

Džejms vikont Severn je na sahrani kraljice Elizabete, 2022. u Londonu, podsetio svetsku javnost na princa Vilijama, a ovim detaljem je juče privukao pažnju.

Princ Filip je bio veoma ponosna na unuku

Lejdi Luiz Vindzor je bila veoma bliska sa bakom i dekom, kraljicom i princom Filipom, koji je bio veoma ponosan na svoju unuku. To je bilo zato što je postala prva članica porodice koja je službeno nosila prezime Mountbaten-Vindzor, čime je omogućila da se njegovo prezime Mountbaten produži i nasleđuje u porodici, piše britanski list.

Njena majka Sofi rekla je da je princ Filip bio veoma srećan kada je saznao da Luiz veoma zanima sport.

Priča o lejdi Luiz Vindzor
Priča o lejdi Luiz VindzorFoto:Profimedia

Luiz je krštena u Vindzoru, bila je deveruša na venčanju Kejt i Vilijama 2011. u Londonu. pre studija radila je u baštenskom centru, zarada je bila oko sdam funti na sat.

Još 2021. pisalo se da je Luiz “tajno oružje” za dvor, koji se još tada suočio sa konceptom smanjene monarhije. U to vreme Megan i Hari bili su se odrekli dužnosti dok je princ Endrju zbog velikog skandala lišen dužnosti, počasti i titula. Fil Dampijer je isticao tada da je Luiz osoba na koju kraljica može da se osloni, zbog njene zrelosti. To je smatrala i Ingrid Sjuard pa je rekla da je ova devojka uvek bila predana porodici i izuzetno ljubazna, što je Elizabeta Druga obožavala.

Lejdi Luiz Vindzor sa porodicom na sahrani kraljice 2022. u Londonu
Lejdi Luiz Vindzor sa porodicom na sahrani kraljice 2022. u LondonuFoto:Profimedia

Podsetimo, kralj Čarls koji se juče pojavio u Vindzoru, bori se sa kancerom, što je javnost saznala početkom februara, pre toga je operisan u Londonu zbog benignog problema sa prostatom. Kejt Midlton je sredinom januara imala tešku operaciju abdomena u londonskoj bolnici, pre desetak dana rekla je da ima rak.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /