in

Oskar 2024 i svi detalji o crvenom tepiuhu i dodeli, koliko para je uloženo

Oskar 2024 spada u red najvažnijih filmskih događaja godine. Dodela nagrada prenosiće se uživo na ABC. Pre ceremonije biće upriličen crveni tepih gde će zvezde dočekivati glumice Vanesa Hadžins i Džulijan Ho. One će voditi segment “The Oscars Red Carpet Show” .


KOMPLETNA LISTA ZABRANJENIH! Ove zvezde će propustiti OSKAR 2024: Njegovo ime je NAJVEĆI ŠOK jer važi za omiljenog glumca


Zavirite u GALA ZABAVE pred OSKAR 2024: Dikaprio flertovao sa SVEŽE RAZVEDENOM PEVAČICOM, a kune se da je ZAUZET – okupio se krem Holivuda i sprema se FEŠTA godine


Glumac koji će skoro sigurno večeras dobiti OSKAR 28 GODINA JE KRIO ŽENU OD CELOG SVETA: Imaju NAJBOLJI BRAK HOLIVUDA, a svi su je videli tek pre dva meseca

Džimi Kimel četvrti put vodi ceremoniju

Bio je voditelj četiri puta do sada kao i prošle godine. Staje rame uz rame sa Vupi Godlberg i Džekom Lemonom po broju voditeljskih angažmana dodele, piše abc7news.co.

Ispred njih su Džoni Karson (pet), Bili Kristal (9) i Bob Houp (11). U intervjuu za The Associated Press Kimel je rekao da bi predstojeći predsednički izbori mogli da budu tema za njega, da ne planira da štrajuje izrazito političkim tonom.

“To zapravo nije fokus Oskara”, rekao je i dodao: “To ne znači da neću imati šalu ili dve o tome. Ali nije mi zapravo cilj da izazovem ime onoga-koji-neće-biti-imenovan na Oskaru”.

Oskar 2024 i svi detalji o crvenom tepiuhu i dodeli,Foto:Profimedia

Ko će nastupiti

Da, biće izvedene sve nominovane pesme, Rajan Gosling će otpevati “I’m Just Ken” (“Barbie”), Bili Ajliš će izvesti “What Was I Made For”, Beki Dži i “The Fire Inside” će takođe biti deo programa, a u kategoriji nominovanih numera su: The Fire Inside – Flamin’ Hot, I’m Just Ken – Barbie, It Never Went Away – American Symphony, Wahzhazhe – Killers of the Flower Moon i What Was I Made For? – Barbie.

Ko su vodeći favorit

Prednjači film “Oppenheimer” kao i glavni gluamc ovog ostvarenja Kilijan Marfi, kojem je najveća konkurencija Pol Džijamati, Ema Stoun i Lili Gledstoun su glavni favoriti za nagradu najbolje glumice, Davajn Džoj Randolf prednjači u prognozama ko će biti proglašen za najbolju sporednu glumicu, sa druge strane, Robert Dauni Džunior je glavni favorit u kategoriji najbolje sporednog glumca. Napomene radi, ukoliko Lili Gledstoun pobedi, biće prva Indijka koja će postići takav uspeh u istoriji.

Koliko košta dodela Oskara

Izveštaj WalletHub pokazao je da ovogodiđnja ceremonija košta 56. 9 miliona dolara. Poređenja radi, budžet za film “Killers of the Flower Moon” iznosi 200 miliona dolara, što je više od budžeta bilo kojeg drugog nominovanog filma.

Koliko košta crveni tepih Oskar 2024

Za postavljanje crvenog tepiha dodele Oskar potrebno je 30 rola tepiha, 600 sati rada i ekipa od 18 ljudi, izvestio je WalletHub. Crveni tepih košta 24.700 dolara.

Koliko košta statua Oskar

Procenjeni trošak svake pozlaćene mini statue od 24- karatnog zlata je oko 400 dolara. Akademija dodeljuje nagrade u 24 kategorije, a pobedniku nije dopušteno da proda svoju statuu ako pre toga ne ponudi da je proda Akademiji za jedan dolar, prema njenoj politici.

Karte za Vanity fair zabavu koja se organizuje nakon Oskara košta jedan par 100. 000 dolara, navodi businessinsider.com.

Oskarove vrećice sa darovima sadrže poklone poput proizvoda za negu kože, luksuznih izleta, grickalica i kučnihh aparata, a vrede 125.000 dolara. Ali, torbe “Everybody Wins” zapravo nisu poklonjene od Akademije, one su delo marketinške agencije Distinctive Assets iz LA-a, navodi PRNewsire. Neki od najluksuznijih darova jesu karte za Švajcarsku i Sent Barts.

Celokupan izgled glumica za A liste košta 10 miliona dolara, piše businessinsider.com. Onaj ko prvi put dolazi na dodelu Oskara, snosiće trošak (za sređivanje) od 266.000 dolara, piše WalletHub. Prosečna cena Oskar stajlinga ja 1.5 miliona dolara.

Reklama od 30 sekundi koja se emituje tokom dodele košta oko dva miliona dolara. ABC zaradi najmanje 120 miliona dolara prihoda od oglasa u nedelju na dan dodele Oskara.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /