in

Slavna glumica ostala je trudna nakon jezivog silovanja, a sin je godinama mislio da mu je sestra

Ipak, sudbina je za Klaudiju Kardinale imala druge planove. Klaudija je kao 18-godišnjakinja krunisana za “najlepšu Italijanku u Tunisu”, a zanimljivo je da se čak nije ni prijavila na ovo takmičenje, već je jednostavno primećena i izvučena iz mase. Ipak, prihvatila je ovo laskavo priznanje i raširenih ruku dočekala glamuroznu nagradu – putovanje na Filmski festival u Veneciji.


Bila sam MIS AMERIKE, a onda su me poslali u KANDŽE PERVERZNOG SULTANA da mu budem ROBINJA: Muškarci su je PIPKALI po intimnim mestima, dovikivali joj NAJPONIŽAVAJUĆE reči


Najlepšu manekenku bogati moćnik je SILOVAO SA 17 jer su mu “DEVICE NEFOTOGENIČNE”: Drogirao ju je da SMRŠA, a onda je “PRODAVAO” prijateljima

U Veneciji je Kardinale oduševila modne fotografe, producenete i režisere, a sve jer je hrabro pozirala u zelenom bikiniju, pokazavši svoju bajnu, lepu figuru i mladalačku zavodljivost.

Klaudija KardinaleFoto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia / Profimedia

Osmehom je skrivala tešku traumu

Ponude filmskih producenata su ubrzo počele da se nižu, ali je Klaudija u početku odbila svaku od njih. Njen bezbrižan stav na Venecijanskom filmskom festivalu skrivao je surovu istinu, koju je priznala godinama kasnije – bila je silovana i nosila je svoje prvo dete.

Taj traumatičan događaj ostavio je veliki trag i pratio je celog života. Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Njen mentor, Frank Kristaldi, je poslao u Londom, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patrik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Klaudija Kardinale
Klaudija KardinaleFoto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia / Profimedia

Bili su to veoma teški meseci. Bila sam daleko od moje domovine, borila sam se sa tuđom kulturom i jezikom koji nisam dobro razumela. Katapultirana sam u svet filma koji je bio i spas i velika nepoznanica u isto vreme. Kristali je shvatio da sam trudna kada sam otišla da tražim raskid ugovora. Moj odnos sa njim je u tom trenutku ojačao. Sve je postalo transparentno“, ispričala je ona jednom prilikom.

Kristaldi je rukovodio njenom karijerom i imao čvrstu kontrolu nad njenim životom; on je zapravo od Klaudije napravio zvezdu i vukao konce iza kulisa. Ovaj Italijan se i oženio Klaudijom, te usvojio njenog sina.

Iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine. Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

Klaudija Kardinale danas
Klaudija Kardinale danasFoto:People Picture/Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia / Profimedia

U devetoj deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: “Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga”.

Ono što je posebno interesantno je da je Klaudija jedna od retkih glumica koja se nikada nije pojavila naga na filmu, a takođe nikada nije podlegla trendu da svoj izgled menja pomoću plastične hirurgije, čak ni u zrelim godinama.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /