in

Slavnog glumca žena ostavila zbog kontroverznog Srbina, mangupa iz Savamale koji je ubijen

Veliki šok je 2021. izazvala izjava glumčevog sina Entonija Delona koji je rekao da njegov otac želi da se njegov život okonča eutanazijom, ističući da je istu želju imala i njegova majka Natali Delon.


Alen Delon u ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Za sve su kriva NJEGOVA DECA, tvrdi bivša partnerka slavnog glumca

Brak poznatih glumaca Natali i Alena Delona trajao je od 1964. do 1969. godine. Ona je preminula 2021. izgubivši bitku sa rakom.

Natali koja je proglašena jednom od najlepših žena sveta, popularnost je stekla 1967. ulogom u “Le Samourai”, u kojem je glumio i čuveni glumac. Odigrala je niz sporednih uloga u filmovima tokom osamdesetih, a 1982 režirala je film “Neki to nazivaju nesrećom”, da bi 1986. potpisala i režiju filma “Slatke laži”. Glumila je u oba ova filma. Memoare je objavila 2006. godine.

Rođena je u španskoj porodici u Maroku, kao Frensin Kanovas i već je bila zvezda kada su počele da kruže glasine da je Delon zbog nje ostavio veliku ljubav Romi Šnajder. Natali je kasnije bila u vezi sa glumcem Ričardom Bartonom i pevačem Edijem Fišerom, koji su poznati i kao muževi Elizabet Tejlor.

Alen DelonFoto:Adel Production – Marianne Produ/AFP / Profimedia

Delona je upoznala kada je imala 21 godinu, u noćnom klubu u Parizu. U to vreme on je bio u vezi sa Romi Šnajder, da bi se u avgustu 1964. u tajnosti oženio glumicom i modelom Natali. Mesec dana kasnije dobili su sina. Natali je bila jedina žena kojom se oženio “ozloglašeni” ženskaroš Alen Delon, a ona je kasnije ispričala da ih je Romi proganjala. “Alen nikada nije pričao o njoj, ali bih s vremena na vreme videla kako senka tuge prelazi preko njegovog lica”, ispričala je Natali. Romi Šnajder umrla je 1982. manje od godinu dana nakon što je preminuo njen 14 – godišnji sin.

„Otišao sam u Meksiko sa Natali, neću se vraćati“

Ljubav Romi Šnajder i Alona Delona planula je krajem pedesetih godina. Par koji je je ljubav krunisao veridbom, glumio je zajedno u filmu „Kristin“ 1958. godine. Ta saradnja bila je presudna za njihovu romansu.

Uporedo sa ljubavnom vezom sa Delom, tekla je uspešna karijera Roni Šnajder koja je u to vreme sarađiala sa velikim rediteljskim imenima, kao što je Oto Preminger i Orson Vels. A Alen ju je upoznao i sa Lukinom Viskontijem sa kojim je 1962. snimila jedan od svojih najpoznatijih i najboljih filmova „Bokačo 70“.

Posle pet godina zabavljanja tokom kojih je ona trpela njegove brojne afere, on je 1963. raskinuo veridbu, porukom koju joj je ostavio na ogledalu, a na kojoj je pisalo: „Otišao sam u Meksiko sa Natali. Ne vraćam se“. Romi je nakon toga pokušala da se ubije. Srećom, spasli su je.

Natali i Alen Delon
Natali i Alen DelonFoto:Noa/Roger Viollet / Profimedia

Šest godina nakon raskida glumili su u mračnom, erotskom trileru „Bazen“.

Romi Šnajder umrla je 1982. u 43. godini, sahranjena je zajedno sa pismom Alena Delona: “Vidiš, naučio sam nekoliko nemačkih reči zbog tebe. Volim te, ljubavi moja“. Na inicijativu čuvenog glumca nekoliko godina kasnije u grob Romi Šnajder spušteni su i posmrtni ostaci njenog sina Davida.

Šta se zna o aferi Stevica Marković

Zanimljivo je da su i pored turbulentnog odnosa Romi Šnajder i Alen Delon ostali prijatelji do kraja njenog života. Isto se može reći i za njega i Natali Delon, koja ga je navodno ostavila ubrzo nakon što je njihov bivši telohranitelj Stevan Stevica Marković pronađen mrtav u predgrađu Pariza 1968. godine, uz rečenicu: “Nikada više ne želim da vidim nijednog Srbina”.

Stevan Marković rođen je u 1937. Beogradu. Odrastao je u Sremskoj ulici, a pripadao je takozvanim mangupima iz Savamale, navodi se u zvaničnim izvorima. Krajem pedesetih otišao je u Istru, a zatim ilegalno prešao granicu Italije pa se uputio u Francusku.

Alen Delon
Alen DelonFoto:CHRISTOPHE SIMON/AFP / Profimedia

Na blogu christopherothen.wordpress.com navodi se da je Marković bio uličan borac i član podzemlja u tadašnjoj Jugoslaviji kao i da je sarađivao sa državnom tajnom policijom ali da mu je uprkos tome bilo dozvoljeno da boravi u Francuskoj kao politički emigrant.

Marković je više puta bio u zatvorima u Francuskoj, zbog nasilja i krađa. Često mu je pretila deportacija, ali su ga uticajni prijatelj zadržali u zemlji. Njegov poslednji poslodavac bio je Alen Delon koji ga je zaposlio krajem šezdesetih godina.

Stevan Marković koji je imao 31 godinu kada je pronađen mrtav, bio je i Delonov prijatelj, a ne samo telohranitelj. Živeo je u prizemlju glumčeve kuće u Parizu.

Alen mu je nudio manje uloge u filmovima ali Marković nije iskoristio te šanse. Novac koji je zaradio trošio je uglavnom na kockanje i izlaske što je smetalo bračnom paru Delon.

Jedna od najintrigantnijih detalje ove priče jeste navodna afera koju je Stevan imao sa Natali. A navodno su Delonovi 1968. prekinuli saradnju sa Markovićem nudeći mu otpremninu od prodaje stare Alenove kuće u aveniji Mesin, koju on nije želeo da prihvati pa je počeo da ih ucenjuje.

Pretpostavlja se da je kontroverzni Srbin bio ljubavnik mnogih udatih Francuskinja čiji su partneri bili veoma uticajni. Priča se da je umeo da fotografiše ljubavnice u spornim pozama pa da zatim te slike šalje njihovim muževima tražeći novac kako javnost ne bi videla lascivne slike.

Smrt Stevana Markovića izazvala je političku aferu u Francuskoj kao i u Jugoslaviji. Nakon što je pronašla Markovićeva pisma, policija je prvo posumnjala da iza ubistva stoje Alen i Natali Delon kao i korzikanski krimalac Fransosa Markatoni.

List “Figaro” je zatim objavio anonimno pismo u kojem se navodi da su u sve umešani visoki državni fukcioneri i bivši članovi vlada, koji su prisustvovali orgijama, koje je Marković organizovao u kući Alena Delona. Jugosloven po imenu Akov imao je dokaze u tome, istaknuto je u tom članku.

Natali i Alen Delon
Natali i Alen DelonFoto:Noa/Roger Viollet / Profimedia

Spominjale su se potom i eksplicitne fotografije Klod Pompidu, supruge bivšeg francuskog premijera Žorža Pompidua. Alen Delon je više puta ispitivan povodom ubistva, sumnjalo se u njegov alibi, ali nije bilo čvrstih dokaza koji su ga povezivali sa smrću Markovića. Slavni glumac je od početka negirao krivicu.

Ubistvo do danas nije rešeno, a kao najverovatnija teorija izdvaja se da su Markovića ubili oni koji su konstruisali čitavu aferu u cilju političke diskreditacije Žorža Pompidua.

Još jedna afera

Kao telohraitelj Alena i Natali Delon radio je i Srbin Miloš Marković, poreklom iz Knjaževca. I njega i Stevana Delon je upoznao na snimanju filma „Marko Polo“ u Beogradu, a onda ih 1962. odveo u Francusku, prema pojedinim izvorima. Navodno je zanosna Francuskinja i supruga Alena Delona bila u vezi i sa Milošem Markovićem.

Lale Vujadinović u svojoj knjizi „Krstaši Čuburci“, u delu „Večera kod dva maga“, pisao o tome: „Miloš je već duže vreme bio u strasnoj vezi sa jednom prelepom Francuskinjom, zapravo Špankinjom rođenom u Maroku, čudnog prezimena – Kanovas. (…) Miša je priznao da je to ‘devojka iz snova’, detaljno nam opisujući njene fizičke čari i umeće ljubavi. Nisam mu baš sve poverovao, ali kada mi je Rimski rekao da je devojka zaista izuzetno lepa, pomislio sam da je Miloš pronašao devojku o kojoj svako od nas samo može da sanja. (…) Imala je blistavu plavu kosu, koja je padala do ramena, krupne plave oči, tanak struk, lepo oblikovane noge, dugačke i elegantne. Postojalo je kod nje nešto što ju je činilo prozračnom poput bisera”.

Treba pomenuti da su kružile i priče da je Miloš na veoma pogrdan način komentarisao Natali kada mu je Delon rekao da će se oženiti njome.

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /