in

Tejlor Svift je zvanično milijarderka, a samo zbog ovoga je dospela na Forbsovu listu

Tejlor Svift se sada našla na 14. mestu liste poznatih s bogatstvom od 1,1 milijarde dolara (1.013.215.500,00 evra).


NIKAD SEBI OVO NEĆE OPROSTITI Princ Hari neutešan zbog toga što je OPLEO PO KEJT MIDLTON – a njena je reakcija šokirala sve


Kluni je za njom toliko ODLEPIO da je hteo da je ZADRŽI OVIM POKLONOM: Samo je s njom hteo neraskidivu vezu – a nakon raskida su ćerkama dali ISTO IME

Časopis “Forbes” objavio je svoju novu godišnju listu milijardera, uključujući podlistu za zabavljače/medijske osobe, na kojoj je Tejlor na 14. mestu (zapravo na dnu), s 1,1 milijardom dolara.

Ona stoji iza nekolicine producenata/reditelja i sportista/mogula, kao i Opra, Džej-Zi, Rijana i Kim Kardašijan. U članku se navodi da je Svift prva i za sada jedina muzičarka koja je postigla ovaj uspeh “isključivo od zarade od svoje muzike i nastupa”, za razliku od, recimo, Rijaninog prihoda, koji dolazi uglavnom od njene linije šminke i donjeg veša.

Karijera i privatni život u uzlaznoj su putanji i imala je unosnu 2023. godinu, velikim delom zahvaljujući svojoj rekordnoj turneji “Eras Tour”, koja je postala prva turneja u istoriji koja je zaradila više od milijardu dolara. Globalni nastupi, za koje tvrde iz “Forbesa” da čine otprilike 45% neto vrednosti pevačice, zaradilo je 1,04 milijarde dolara u 2023. od 4,35 miliona prodanih ulaznica.

Koncerti u SAD-u dodali su procenjenih 4,3 milijarde dolara bruto domaćem proizvodu zemlje u 2023. godini, izvestio je Bloomberg u oktobru.

Koncertni film o turneji, “Taylor Swift: The Eras Tour”, imao je zaradu od 92,8 miliona dolara. Za nekoliko dana postao je koncertni film s najvećom zaradom ikada u Severnoj Americi, ne računajući inflaciju.

Sve veći muzički katalog pevačice takođe je pridodan njenom bogatstvu. Ona je 2019. objavila “Lover”, prvi album čija prava je posedovala isključivo ona nakon što je Skuter Braun kupio mastere od njenih prvih šest albuma putem akvizicije “Big Machine Label Group”.

Od tada je ponovno izdala četiri “Taylor’s Version” izdanja tih albuma, uključujući “1989”, “Fearless”, “Red” i “Speak Now”. Nakon svojih prvih šest albuma, potpisala je unosan distribucijski ugovor s Universal Music (Group), koji joj je dao novčanu kontrolu nad svojim radom. To je nešto što vrlo malo umetnika ima.

Tejlor sa dečkomFoto:Credit: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia / Profimedia

U međuvremenu, njen ljubavni život takođe ide uzlaznom putanjom. Ona i njen dragi Travis Kels očigledno imaju dobru vezu…

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /