in

Tri slike i snimka Kejt Midlton i sve je objavljeno za 14 dana

Tri slike i snimka Kejt Midlton i sve je objavljeno za 14 dana

Kejt Midlton bi trebalo da se vrati dužnostima do Uskrsa ili nakon praznika. Kensingtonska palata nije komentarisala snimak zabeležen prošle subote u Vindzoru, a objavljen 18. marta (objavili su ga TMZ i The Sun). Nije komentarisana ni paparaco fotografija od četvrtog marta, na kojoj su, kako su pisali brojni mediji pa i TMZ.


“Ove TAJNE PORUKE je KEJT MIDLTON slala javnosti, a niko nije video”, tvrdi stručnjak za KRIZNE SITUACIJE: Napravila je SAMO JEDNU GREŠKU jer je pogazila SAVET KRALJICE


“Ne bi me čudilo da je KEJT MIDLTON DOŽIVELA SLOM”, ovo su četiri BOMBA teorije o princezi: Evo koliko je važna za budućnost dinastije i prognoze su KATAKLIZMIČNE


Ovako se čuvaju ZDRAVSTVENI KARTONI gde je bila operisana KEJT MIDLTON i gde su pokušali da ugroze njenu PRIVATNOST: “Podaci su lako dostupni”, evo šta je pokazala nenajavljena inspekcija

Na misteriju o slikama i snimku nije stavljena tačka, a šta su teoretičari zavere, kao i stručnjaci i ostala poznata lica koja pomno prate dešavanja na dvoru, rekla o tim detaljima?

Kejt MidltonFoto:Profimedia

Paparaco slika od čevrtog marta

Ta slika objavljivana je uz naslove: “Kejt Midlton prvi put u javnosti” nakon operacije. Na fotografiji su, kako se pisalo, princeza od Velsa i njena majka Kerol Midlton, nedaleko od dvorca u Vindzoru.

Kejt se inače oporavlja u ovom delu Britanije, a ubrzo nakon početne pompe koju je izazvala fotografija, usledili su komentari da princeza navodno nije na toj slici. Među teorijama zavere koje su se iznosile bila je i ta da se zapravo radi o njenoj sestri Pipi Midlton.

Na društvenim mrežama i dalje se mogu čuti komentari da se ne radi o Kejt, ali tu su i oni koji je brane od glasina i žele joj da se što pre oporavi.

Upoređivale su se i slika Kejt iz automobila od ranije i nova fotografija:

Slika za Dan majki, 10. mart

Kensingtonska palata je 10. marta objavila sliku Kejt Midlton i dece, Šarlot, Džordža i Luja. U pitanju je porodični portret, koji je ubrzo nakon objavljivanja postao predmet rasprave. Komentarisalo se da je slika obrađena, a princeza od Velsa objavila je zatim sledeće saopštenje: “Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom slika. Želela bih da se izvinim zbog bilo kakve konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče objavili. Nadam se da su svi koji slave imali srećan Dan majki”.

Sumnja se i da je slika možda obrađena AL tehnologijom, a vodeće novinske agencija odlučile su da povuku fotografiju.

Na Instagramu je pored te slike dodato upozorenje: “Izmenjeno”. Poruka ispod profila princa i princeze od Velsa glasi: “Izmenjena fotografija/videozapis. Istu izmenjenu fotografiju pregledali su oni koji nezavisno proveravaju činjenice, u drugoj objavi”.

Klik na strelicu vodi do te druge objave: “Istu izmenjenu fotografiju pregledali su u drugoj objavi osobe koje proveravaju činjenice. Mogu da postoje male razlike. Nezavisne osobe koje proveravaju činjenice kažu da je fotografija ili slika uređena na način da bi dovela ljude u zabludu, ali ne zato što je to prikazano van konteksta”, piše People. Platforma navodi alat za proveru činjenica kao EFE Verifica.

Promene na Instagramu napravljene su tri dana nakon što je Kejt Midlton na X mreži uputila zvanično izvinjenje i objašnjenje. Pisalo je da na slici ima 16 grešaka, Sky News je naveo da je fotografija dva puta obrađena u fotošopu.

Među komentarima o toj slici nalazi se i onaj da je ubačena stara slika princeze. U saopštenju nije precizirano kada je tačno slika nastala, ali se pretpostavilo da se radi o novoj slici, na šta i pored obrađenih detalja ukazuju sama deca na fotografiji.

Kejt Midlton
Kejt MidltonFoto:Tim Rooke/Shutterstock Editorial / Profimedia

Tu je i teorija koju o slici Kejt Midlton iznosi Rubi Noldret koja radi u Daily Mirror. Njena objava na Tviteru (X mreži) je izazvala veliko interesovanje. Prema njenim rečima, na spornoj slici je princezi dodata glava sa naslovne strane Vogue iz 2016. godine. Napisala je: “Moja analiza foto sage o Kejt Midlton jeste da su uzeli njeno lice sa naslovnice za koju je pozirala pre mnogo godina i uredili ga”. Dodala je: “Zato je njena kosa mutna i prozirna pa naglašava mesto na kojem ju je šešir spljoštio”. Međutim, ima i onih koji se ne slažu sa jezivom teorijom – jezivom jer nameće pitanje zašto se ne objavi nova slika Kejt Midlton. Zar je njeno stanje toliko ozbiljno? Kakvu to istinu o njoj dvor krije?

Pirs Morgan je poručio da mu je osoba koja je videla Kejt rekla da princeza ne izgleda kao na fotografiji za Dan majki, odnosno da je još mršavija. Ovaj stručnjak ističe da je u celoj gonguli napravljena ključna greška, komentariše i snimak iz Vindzora,i u tome vidi čak i dobar indirektan potez dvora.

Autor slike za Dan majki je princ Vilijam. Stručnjaci za odnose sa javnošću opisali su fijasko kao “veliki autogol i pozvali predstavnice Palate da objave nemontiranu sliku i pokušaju da povrate poverenje javnosti. Stigao je odgovor pa je rečeno da neće biti objave neobrađene slike

Paparaco slika od 11. marta

Kejt Midlton se 11. marta pojavila u javnosti, u društvu supruga princa Vilijama isped dvorca u Vindzoru, pisao je Daily mail. Objavljena je nova fotografija princeze od Velsa čiji je oporavak nakon operacije abdomena sve vreme pod ogromnom pažnjom svetske javnosti.

Princeza od Velsa je okrenula lice dok su ih fotografi pratili. Princ od Velsa uputio se tog na proslavu Dana Komonvelta u Vestminserskoj opatiji u Londonu, Kejt je propustila taj događaj.

Na društvenim mrežama su ovako komentarisali sliku ispred dvorca u Vindzoru: “Da li ste primetili ovo na novoj slici Kejt Midlton u automobilu.. cigle na prozorima automobila ne odgovaraju ciglama izvan auta… Je li ovo još jedna fotošopirana slika'”, “Cigle na prozoru imaju nove ravnomerno raspoređene slojeve fuge dok je taj detalj na ciglama izvan automobila iz starije zgrade nejednak i istrošen”.

Tu je i teorija da je “dodato lice Kejt Midlton sa slike od 25. decembra prošle godine u Sandrigemu” što je njeno poslednje pojavljivanje u javnosti pre operacije i opštih skandala (pojavljivanje praćeno bez sumnji).

“Upotrebili su fotografiju sa proslave Božića. Izbrisali su njenu minđušu, jasno joj se vidi obod šešira, kao što se vidi vrh koji zaklanja pravougaonik u unutrašnjosti auta… zatim su dodali malo buke da bi bilo teže uočiti izmene, stvarno su loši u ovome”, komentarisalo se na X mreži.

Oglasio se i fotograf koji se našao na licu mesta Džim Benet, frilenser i rekao za Page six da agencija sa kojom sarađuje ne menja fotografije u fotošopu, osim prilagođavanja nivoa svetla ako je to potrebno”. “Slike automobila su nepredvidive u najboljem trenutku, a s malo odraza na staklu može da bude teško”, rekao je.

Snimak iz Vindzora, 18. mart

U ponedeljak uveče objavljen je novi snimak Kejt Midlton i princa Vilijama. Novo pojavljivanje princeze od Velsa posle dva fotošop skandala sa slikom za Dan majki (10. mart) i sa fotografijom ispred dvorca u Vindzoru (11. mart) desilo se kao veliki pa i nužni preokret. Komentari i teorije zavere bile su uzeli toliko maha, da je morao da se dogodi ovakav korak.

Čim je na Instagram profilu TMZ snimak Kejt i princa Vilijama kako izlaze iz prodavnice u Vindzoru, buknuli su komentari među kojima preovlađuje reakcija: “Ta žena nije Kejt Midlton”.

“To bukvalno nije ona, nadam se da je ona dobro””, “To nije ona”, “TMZ, imate vreme da obrišete ovo, to nije Kejt”, “To nije Kejt”, i tako u nedogled. Sumnja se i u ovaj detalj: “To nisu i Viljam ni Kejt! da li mislite da smo glupi?”, “Vau, mora da smatrate da smo baš glupi!”, “VIdeo sam NLO fotografije boljeg kvaliteta”. izdvaja se i teorija da se radi o dvojnici princeze od Velsa. Ali i ovo poređenje: “Sve i da je ovo ona – to nije ista žena kao na slici iz auta”.

Nekima je sumnjiv način hodanja Kejt, dok stručnjak za govor tela Džudi Džejms ističe da je baš to znak da se oporavak dobro odvija, neki poručuju da je razlika u visini između Kejt i Vilijama drugačja nego inače, da je neobično što je nosila kese ioz prodavnica jer se još oporavlja od horuške procedure, kao i to što poznati par nije pratilo obezbeđenje (i ranije su se pojavljivali bez pratnje). To što se na snimku vidi božićna dekoracija takođe je poslužilo teoretičarima zavere da kažu da je u pitanju lažan video. Iz TMZ su poručili da je snimak verodostojan kao i da je dekoracija jednostavno i dalje postavljena.

Jedni brane Kejt, drugi ne odustaju od spekulacija, a odluka Palate da za sada ne odgovara direktno ocenjuje se i kao negativan i kao pozitivan potez jer pojedini stručnjaci smatraju da je vreme da se napusti pravilo “ništa ne objašnjavaj”, dok ostali napominju da je to jedino ispravno rešenje jer ne treba davati na značaju “teoretičarima”.

Slike se na društvenim mrežama porede pa se komentariše da ne prikazuju istu ženu. Kejt je zadesio i skandal zbog pokušaja osoblja londonske klinike da se saznaju podaci o njenom zdravstvenom stanju, istraga je u toku.

Teško da će teorije zavere ikada utihnuti, uvek će biti sastavni deo ove priče, kada se budu pravile retrospektive. Dvor to ni ne može da izbegne, ali je naredni potez veoma bitan, mesta za greške skoro da nema, treba se vratiti na pravi put posle niza lomova, i držati pravac. Da li će se desiti takav scenario?

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /