in

Amerikanci “nemaju ‘leba da jedu”?

Amerikanci “nemaju ‘leba da jedu”?

Sve više Amerikanaca kaže da ima veće troškove od prihoda.

Dvoje od troje Amerikanaca kaže da su njihovi troškovi porasli u odnosu na prošlu godinu, ali samo jedan od četvoro ispitanika kaže da su im istovremeno porasli i prihodi, pokazuje novo istraživanje agencije Asošiejted pres i Centra za istraživanje javnog mnjenja NORC.

Kako troškovi domaćinstva premašuju prihode, mnogi su zabrinuti za finansijsku budućnost. Takođe, za većinu Amerikanaca zaduženost domaćinstava je ove godine porasla ili nisu uspeli da otplate dug, prenosi Glas Amerike.

Osam od 10 Amerikanaca kaže da je zaduženost njihovog domaćinstva veća nego prošle godine.

Oko polovine ima dug na kreditnim karticama, četvoro od 10 ispitanika ima kredit za auto, a jedan od četiri ima dug za medicinske usluge.

Svega 15 odsto njih kaže da im se ušteđevina povećala u odnosu na prošlu godinu.

Kada je reč o političkim podelama, oko 29 odsto Amerikanaca smatra da bi republikanci bolje rešavali problem inflacije od demokrata, dok 25 odsto misli suprotno. Trećina ispitanika smatra da nijedna partija to ne može da reši.

Malo više od polovine – 54 odsto – situaciju u svom domaćinstvu opisuje kao dobru, dok je u martu 2022. godine na to pitanje pozitivno odgovorilo 63 odsto. Stariji Amerikanci imaju mnogo više poverenja u svoje finansije od mlađih i bolje opisuju svoju finansijsku situaciju.

Oko 38 odsto Amerikanaca smatra da Bajden dobro obavlja posao predsednika, dok 61 odsto misli drugačije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Tanjug)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /