in

Biblijski znak da je kraj blizu?! Naučnici upozoravaju na “razornu invaziju” koja preti svetu!

Nastavak zagrevanja će dovesti do povećanja epidemije skakavaca u različitim regionima sveta, predstavljajući pretnju po bezbednost hrane.

Do ovog zaključka došli su naučnici iz Kine i Singapura na osnovu rezultata svog istraživanja. Njihov rad je objavljen u časopisu „Science Advances“.

Porast temperature i sve veće količine padavina stvaraju povoljne uslove za skakavce, čak i u regionima gde ih ranije nije bilo. a u tradicionalnim staništima ovih insekata (Afrika, Južna Azija) situacija će se još više pogoršati.

Insekti su istovremeno počeli da napadaju zemlje koje su bile udaljene jedna od druge. Takvi sinhronizovani „napadi“ su posebno opasni za svet, kaže se u članku.

Naučnici su primetili da invazije skakavaca nanose ogromnu štetu poljoprivredi. Roj od jednog kvadratnog kilometra sastoji se od 80 miliona insekata. Za samo jedan dan sposobni su da unište usev koji bi mogao da obezbedi hranu za 35 hiljada ljudi.

U Rusiji su takođe učestali slučajevi najezde skakavaca. Ovi insekti su 2023. godine naneli štetu južnim regionima Rusije. Ranije je glavni agronom Poljoprivredne akademije Timirjazev, Vladimir Vikulov, objasnio, zašto je sezonska invazija skakavaca opasna za polja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /