in

Biljka koja popravlja stanje celog organizma i zaustavlja kašalj

Biljka koja popravlja stanje celog organizma i zaustavlja kašalj

Sveže voće i povrće, ali i biljni preparati i čajevi prva su pomoć u borbi za jači imunitet.

Na prelasku godišnjih doba posebno je važno da sačuvamo zdravlje, a stručnjaci tvrde da se imuni odgovor organizma dodatno može jačati prirodnim preparatima i namirnicama.

Ren ima jak ukus i veoma intenzivan miris, koji praktično „otvara“ disajne puteve, pa se savetuje u borbi protiv infekcija.

Ren sadrži singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Sve ono što bi vam u apoteci mogli spakovati i u neke raznobojne kapsule.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Čaj za čišćenje pluća – Sa dva decilitra ključale vode, prelijte deset grama narendanog korena rena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Napitak treba piti dva do tri puta dnevno.

Protiv umora i teškog disanja – Tegobe teškog disanja mogu da se ublaže ako sa šoljom jabukovog sirćeta skuvate četiri supene kašike narendanog rena. Kada se ren razmekša, treba ga procediti, a dobijenoj količini dodati istu količinu meda. Dobijenu smesu treba lagano kuvati da se zgusne, a onda ostaviti da se kaša ohladi. Uzimajte ujutru i uveče.

Osobama koje imaju teškoće sa disanjem i kašljem takođe se preporučuje da svako jutro na prazan želudac uzmu jednu kašičicu naribanog rena pomešanog sa kašičicom meda.

Takođe pomaže u borbi protiv bolesti sinusa i curenja iz nosa, i kompletno utiče na jačanje imuniteta. Ren pomaže pri mršavljenje, smanjuje krvni pritisak, predupređuje artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a deluje i kao antibakterijski agens. Ipak, treba imati na umu da ren sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare i osobe koje imaju probleme sa bubrezima.

Pripremljen ren ne sme dugo da odstoji, ne više od dva–tri meseca, jer tada gubi masu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Lepa i srećna)


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /