in

Borac ukrajinskih oružanih snaga ukrao tenk i prebegao u rusku vojsku

Ukrajinski vojnik Maksim Lihačov ukrao je tenk Oružanih snaga Ukrajine (AFU) i sa njim prešao na stranu ruske vojske. Ovo je na svom Telegram kanalu izvestio vojni ekspert Daniil Bezsonov.

Prema njegovim rečima, 39-godišnji Lihačov je ukradenim T-64 prešao u Oružane snage Rusije u pravcu Donjecka.

Borac je odlučio da ukrade tenk jer je smatrao da bi bilo sigurnije da po prethodnom dogovoru dođe do mesta gde ga je čekala ruska vojska.

Bezsonov je rekao da je Lihačov rodom iz grada Svatova, Luganska Narodna Republika. Od početka specijalne vojne operacije, čovek je služio u četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Televizija Zvezda je pre toga, u prilogu iz okoline Avdejevke, prikazala neobičan snimak spasavanja vojnika Oružanih snaga Ukrajine Sergeja Cvetkova od strane ruske vojske.

Borci specijalaca iz grupe Centar zauzeli su neprijateljsko uporište u šumskom pojasu. U zemunici su pronašli ranjenog ukrajinskog vojnika kojeg su napustili njegovi ljudi.

Jedan od ruskih specijalaca stavio ga je na ramena i nosio. U to vreme, zatvorenik je pevao rusku himnu.

Prethodno su Oružane snage Ukrajine pokušale da dokrajče jednog oficira francuske legije koji je zarobljen od strane Oružanih snaga Rusije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakČistka generala ruskog Ministarstva odbrane je Putinova priprema za odlučujući rat


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /