in

Filipinka obišla ceo svet, stigla na kraju i u Srbiju i ostvarila životni san

Filipinka obišla ceo svet, stigla na kraju i u Srbiju i ostvarila životni san

Filipinka Luiza Ju stara 78 godina juče je pristigla u Srbiju, a dolazak u našu zemlju je za nju značio i ispunjenje životnog sna.

Na svom proputovanju ova vremešna dama je imala jedan cilj – da obiđe 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija. Njen snimak sa beogradskog aerodroma postao je viralan, a pogledalo ga je više od pola miliona korisnika!

Da su godine samo broj i da za ostvarivanje snova nikada nije kasno, dokazala je i Luiza Ju, žena sa dalekih nam Filipina koja se u osmoj deceniji života odlučila za proputovanje svetom.

193 zemlje i Srbija za kraj

Na putu ka ostvarenju svog životnog sna, vremešna Filipinka je obišla 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija, a za kraj je posetila i našu zemlju. Njen dolazak u Srbiju je bio veoma emotivan, a po sletanju na beogradski aerodrom je dočekana sa transparentom i balonima u obliku broja 193.

„Uspela je! U 79. godini, danas, 9. novembra, stigla je u poslednju zemlju sa spiska, Srbiju! Ispiracija si, jako smo ponosni na tebe“, napisala je blogerka koja ju je dočekala na beogradskom aerodromu.

Svoje pustolovine ova Filipinka duhom mlada rado deli i sa svojim pratiocima na Instagramu, a njen nalog prati skoro sedam hiljada ljudi. U svojim objavama, Luiza deli samo delić svojih avantura, a njene fotografije i video zapisi broje na desetine, pa čak i stotine hiljada pregleda. Najviralniji snimak je upravo ovaj sa našeg aerodroma, koji je pogledalo više od pola miliona korisnika!

Put oko sveta je trajao nekoliko godina

Svoje putovanje oko sveta Luiza je započela pre nekoliko godina, ali je izbijanje pandemije Korona virusa njene planove poremetilo. U septembru 2021. godine nije bila ni na pola puta – tada je obišla tek 70 zemalja.

Međutim, iako je situacija u svetu usporila pustolovinu života, ova žena od svog sna nikada nije odustala. Od 2021. godine do juče, ona je obišla preostale 123 zemlje članice Ujedinjenih nacija, a svoj uspeh dodala i u opis naloga na Instagramu.

Luiza je zvezda društvenih mreža i najpozitivniji putnik

Luiza je inače još ranije postala zvezda društvenih mreža, premda je stanovnike zemalja u kojima je boravila, ali i travel blogere koje je na putovanjima upoznavala, iznova i iznova oduševljavala svojom energijom i željom za životom.

Ona savladava sve prepreke, penje se po liticama i pleše uz pratnju lokalnih muzičara, a zbog svog vedrog duha je odlikovana čak i priznanjem za najpozitivnijeg putnika u 2022. godini.

„Luiza ruši sve stereotipe i pokazuje da nikada nije kasno da se uživa u životu i živi punim plućima. Susret sa njom menja živote“, navedeno je uz laskavo priznanje koje je dobila.

 

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /