in

“Majke pronađene kako grle svoju decu” Potresni detalji masakra…

“Majke pronađene kako grle svoju decu” Potresni detalji masakra…

Manuel Stojanović, jedan od Srba koji se nalazi u Moskvi, poručio je da, iako vlada panika, vojska i policija rade sve što je u njihovoj moći da osiguraju grad i građane, te su i kontrole znatno pojačane.

– To što se dogodilo je velika tragedija ne samo za Rusiju već za čovečanstvo. Građani Moskve su uplašeni, ali na ulicama se nalaze vojska i policija, značajno je povećana kontrola, pogotovo na glavnim lokacijama u gradu sve sa ciljem da se situacija što pre vratila u normalu, a građani osete što sigurnije.

U trenutku napada, nalazio sam se u hotelu budući da sledećeg jutra imao zakazane sastanke na toj lokaciji, nisam bio napolju, na ulicama grada. Verujem da je teško svima koji se trenutno nalaze u Moskvi zbog osećaja da su mogli da budu na mestu nedužno ubijenih – rekao je Stojanović.

On za nekoliko sati kreće na aerodrom.

– U ovom trenutku se pakujem kako bih krenuo na aerodrom. Iako je tokom napada cela Moskva blokirana, javljeno nam je da možemo da se vratimo za Srbiju i da su letovi odobreni. Pojačana je kontrola i aerodoromu, zbog čega moramo da budemo tamo četiri sata pre leta.

Saosećam sa porodicama stradalih, velika je tuga izgubiti voljene na ovakav način – zaključio je Stojanović.

Ruski istražni komitet saopštio da su neki od ubijenih u napadu na dvoranu „Krokus siti hol“ umrli od prostrelnih rana, dok su drugi umrli u velikom požaru koji je izbio u kompleksu.

Novinska kuća Baza, za koju Rojters navodi da ima dobre kontakte u ruskim sigurnosnim službama, izvestila je da je 28 tela pronađeno u toaletu i 14 na stepenicama.

– Mnoge su majke pronađene kako grle svoju decu – navodi se.

Očekuje se da će broj umrlih i dalje rasti. Ranije je objavljeno kako je među zasad 143 poginulih i troje dece.

Sigurnosna služba FSB-a rekla je da su “četvorica terorista” uhapšena dok su išli prema ukrajinskoj granici, te da su imali kontakte u Ukrajini.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /