in

Sud ga osudio na neverovatnu kaznu

Sud ga osudio na neverovatnu kaznu

Otac (40) je kritikovao svoju maloletnu ćerku (13) zbog neizvršavanja kućnih i školskih obaveza, a ona je kasnije pozvala policiju.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, dogodilo se to dvaput prošle godine u oktobru i decembru u kući u Zagrebu, a otac je osuđen jer je time “počinio psihičko nasilje na štetu svoje maloletne kćeri“.

„U oktobru u popodnevnim satima u porodičnoj kući, usled poteškoća i neslaganja u komunikaciji oko kućnih poslova i školskih obaveza, kćeri je rekao da je lenja, neodgovorna i neposlušna, te ju je rukom udario po glavi.

Potom je u decembru u popodnevnim satima, u kuhinji u porodičnoj kući, iziritiran time što kći nije naučila za školu i prošetala psa, rukama je gurnuo u telo, čime je otac kod maloletne kćeri izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost”, navodi se u presudi.

Otac je na sudu sve priznao i rekao kako žali “da je došlo do ovoga, ima jako dobar odnos sa svojom decom, pa isto tako u porodici razgovaraju o svemu bez zadrške.

Ovo je bio jedan izdvojeni slučaj, obećavam da se više neće ponoviti“, rekao je otac, koji ima vlastiti privatni biznis, dobra primanja te dosad nikad nije osuđivan.

Kazna 660 evra

Sudija ga je proglasila krivim te ga kaznila sa 660 evra i 26,50 evra troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravosnažna i otac se na nju može žaliti.

“Sud je okrivljenog oglasio krivim, pa mu izrekao novčanu kaznu ispod minimalne kazne propisane Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici smatrajući istu primerenom značaju i težini počinjenog prekršaja i stepenu odgovornosti.

Prilikom odmeravanja visine kazne, sud je okrivljeniku olakšavajućim ocenio priznanje, obećanje da to više neće ponoviti, te njegovu dosadašnju nekažnjivanost, a otežavajućih okolnosti nije bilo”, zaključuje sudija u presudi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(B92,Blic)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /