in

Završena obdukcija bebe preminule zbog akušerskog nasilja

Zavšrena obdukcija bebe Elene, čija majka Marica Mihajlović je optužila lekara M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje.

Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i za Telegraf.rs rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja. „Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava“, otkrila je ona.

Kako se dalje navodi, Telegraf je imao uvid u izveštaj pedijatara Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na osnovu obdukcionog nalaza.

U njemu se navodi da je smrt devojčice nastupila u 4 časa i 38 minuta, opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenet je u celosti:

„Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma“.

Marica Mihajlović je izjavila i da njihova porodica treba da pozove advokata, te da neće stati dok se ne istera pravda i lekar M. M. ne bude kažnjen.
„Volela bih da se sve ovo reši što pre, treba i da kontaktiramo advokata, nećemo stati dok se doktor ne kazni“, rekla je.

Podsetimo, nakon ispovesti Marice Mihajlović, koja je optužila ginekologa M. M. za akušersko ansilje i smrt bebe, pokrenut je vanredni nadzor u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a ginekolog M. M. je priveden.

Slučaj lekara iz Sremske Mitrovice, čije postupke je istraživala inspekcija Ministarstva zdravlja, nalazi se u fokusu javnosti. O tome šta su otkrili i kakve su mere preduzete, kao i zašto Lekarska komora Srbije ostaje nema u vezi s ovim slučajem u emisiji „Uranak“ na televiziji K1 govorila je ovog jutra ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić.

(Telegraf.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /